Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejszínes-csokoládés mandulatorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Tésztához:

1 doboz barackbefőtt (lecsöpögtetve, 240 g)
350 g búzaliszt
150 g porcukor
1 csipet só
150 g lágy Rama vajas íz
4 darab tojás (közepes méretű)
50 g reszelt étcsokoládé
100 g mandulaforgács (vagy őrölt mandula)

Krémhez:

400 ml hideg tejszín
400 ml hideg tej

Díszítéshez:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A barack levét egy szűrőn lecsöpögtetjük, és apróra szeleteljük. A sütőformát (26 cm-es átmérő) kivajazzuk és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A tésztához lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. A csokoládéreszelék, mandulaforgács és a barack kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd 2 percig legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. Végül hozzáadjuk a csokoládéreszeléket, mandulaforgácsot és a barackot. A masszát az előkészített sütőformába öntjük és egyenletesen elsimítjuk.
A sütőformát a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 45-50 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a tortát kivesszük a sütőformából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A sütőpapírt óvatosan lehúzzuk. A tortát vízszintesen kettévágjuk.

A krémhez a csokoládés tortakrémport 200 ml hideg tejszínnel és 200 ml hideg tejjel a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük. A tejszínes-vaníliás tortakrémmel is ugyanígy teszünk, de a tej és tejszín mellett egy tasak Finesse reszelt citromhéjat is hozzákeverünk.

A csokoládés tortakrém 2/3-ad részével a felső tortalapot csillag formában díszítjük (nyomózsákkal), majd a maradék krémet elsimítjuk az alsó tortalapon. A tejszínes-vaníliás krémet is nyomózsákba töltjük (8 mm átmérőjű csővel) és a krém 2/3 részével az üres felületet a felső tortalapon kitöltjük. A maradék krémet az alsó tortalapon, a csokis krémen egyenletesen elsimítjuk. Ráhelyezzük a felső tortalapot, és tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.

További díszítéshez a tortabevonót a tasakon lévő utasítás szerint megolvasztjuk. A nyújtófát sütőpapírral bevonjuk és rögzítjük (lásd: 1. kép). A nyújtófát érdemes megtámasztani, hogy ne guruljon el. A tortabevonót egy fagyasztózacskóba öntjük, a zacskó sarkát picit kivágjuk, és a nyújtófára ízlés szerint több, félkör alakú motívumot rajzolunk (lásd. 2 kép). Dermedésig a hűtőszekrénybe tesszük.

A tortát közvetlenül tálalás előtt díszítjük a csokoládé motívumokkal.

Tippek:

Nyomózsák helyett fagyasztózacskót is használhatunk, melynek sarkát picit vágjuk ki.
A tortabevonó tasakjából közvetlenül öntve is elkészíthetjük a csokoládé díszeket.
A Tejszínes-csokoládés mandulatorta kreatívan díszíthető ünnepi jellegű sütemény családi napokra egyéb jeles alkalmakra.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!