Diós-ropogós tekercsek
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Töltelékhez:
100 g dió
2 evőkanál barna cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj
2 - 3 evőkanál étolaj
50 g Dr. Oetker Tortabevonó ét, reszelve
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Elkészítés
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk, majd a csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A tepsit béleljük ki a sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Töltelék:
A diót vágjuk durvára és a cukorral, a vaníliás cukorral, a Finesse-vel és az olajjal együtt pépesítsük.
Leveles tészta:
A leveles tésztalapot kenjük meg a diós keverékkel. Egy nagylyukú reszelőn reszeljük le a tortabevonót és szórjuk a diós töltelékre. Vágjuk a tésztát hosszában ketté, és a hosszabbik oldalról tekerjük fel mindkét téglalapot. Vágjuk mindkét tekercset egyenként 4 darabra, helyezzük a tepsire, és tegyük a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A diós tekercseket egy süteményrácson hagyjuk kihűlni.
A diót vágjuk durvára és a cukorral, a vaníliás cukorral, a Finesse-vel és az olajjal együtt pépesítsük.
Leveles tészta:
A leveles tésztalapot kenjük meg a diós keverékkel. Egy nagylyukú reszelőn reszeljük le a tortabevonót és szórjuk a diós töltelékre. Vágjuk a tésztát hosszában ketté, és a hosszabbik oldalról tekerjük fel mindkét téglalapot. Vágjuk mindkét tekercset egyenként 4 darabra, helyezzük a tepsire, és tegyük a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A diós tekercseket egy süteményrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
A tekercs fagyasztásra alkalmas.
Kedvencnek jelölöm
Diós-ropogós tekercsek
Hozzávalók
kb. 8 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Töltelékhez:
100 g dió
2 evőkanál barna cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 - 3 evőkanál étolaj
50 g Dr. Oetker Tortabevonó ét, reszelve
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk, majd a csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A tepsit béleljük ki a sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Töltelék:
A diót vágjuk durvára és a cukorral, a vaníliás cukorral, a Finesse-vel és az olajjal együtt pépesítsük.
Leveles tészta:
A leveles tésztalapot kenjük meg a diós keverékkel. Egy nagylyukú reszelőn reszeljük le a tortabevonót és szórjuk a diós töltelékre. Vágjuk a tésztát hosszában ketté, és a hosszabbik oldalról tekerjük fel mindkét téglalapot. Vágjuk mindkét tekercset egyenként 4 darabra, helyezzük a tepsire, és tegyük a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A diós tekercseket egy süteményrácson hagyjuk kihűlni.
A diót vágjuk durvára és a cukorral, a vaníliás cukorral, a Finesse-vel és az olajjal együtt pépesítsük.
Leveles tészta:
A leveles tésztalapot kenjük meg a diós keverékkel. Egy nagylyukú reszelőn reszeljük le a tortabevonót és szórjuk a diós töltelékre. Vágjuk a tésztát hosszában ketté, és a hosszabbik oldalról tekerjük fel mindkét téglalapot. Vágjuk mindkét tekercset egyenként 4 darabra, helyezzük a tepsire, és tegyük a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A diós tekercseket egy süteményrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
A tekercs fagyasztásra alkalmas.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?