![Diós-ropogós tekercsek](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32181/dios-ropogos-tekercsek-16043.jpg)
Diós-ropogós tekercsek
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tepsihez:
Töltelékhez:
Tésztához:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A diót vágjuk durvára és a cukorral, a vaníliás cukorral, a Finesse-vel és az olajjal együtt pépesítsük.
Leveles tészta:
A leveles tésztalapot kenjük meg a diós keverékkel. Egy nagylyukú reszelőn reszeljük le a tortabevonót és szórjuk a diós töltelékre. Vágjuk a tésztát hosszában ketté, és a hosszabbik oldalról tekerjük fel mindkét téglalapot. Vágjuk mindkét tekercset egyenként 4 darabra, helyezzük a tepsire, és tegyük a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A diós tekercseket egy süteményrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Diós-ropogós tekercsek
Hozzávalók
kb. 8 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Töltelékhez:
Tésztához:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A diót vágjuk durvára és a cukorral, a vaníliás cukorral, a Finesse-vel és az olajjal együtt pépesítsük.
Leveles tészta:
A leveles tésztalapot kenjük meg a diós keverékkel. Egy nagylyukú reszelőn reszeljük le a tortabevonót és szórjuk a diós töltelékre. Vágjuk a tésztát hosszában ketté, és a hosszabbik oldalról tekerjük fel mindkét téglalapot. Vágjuk mindkét tekercset egyenként 4 darabra, helyezzük a tepsire, és tegyük a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A diós tekercseket egy süteményrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
![Diós-ropogós tekercsek](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32181/dios-ropogos-tekercsek-16043.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?