Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diplomata kocka

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Diplomata kocka

5 tojás
10 dkg cukor
12 dkg liszt
5 dkg darált dió

A krém hozzávalói:

őszibarack
kivi
mandarin
15 dkg porcukor
4 dl tejszín
25 dkg mascarpone

A tetejére:

tejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásokat szétválasztom a fehérjét a fele cukorral kemény habbá verem.
A sárgáját kikeverem a cukorral.
A sárga masszához hozzáadom a tojáshabot, a sütőporral elkevert lisztet, és végül a darált diót.
Sütőpapíros sütőlapon 170 fokon megsütöttem.
Kihűlés után két lapra vágtam. A tepsi mérete 34x32-es.
A porcukrot a mascarponéval kikevertem a tejszínt habbá vertem, a gyümölcsöket apró kockára vágtam és belekevertem a krémbe.
A lapot megtöltöttem, a másikat ráhelyeztem és a tetejét tejszínnel díszítettem.
Diplomata kocka

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
51 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
72 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!