
Dobos torta


Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
Továbbá:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Végül fakanállal belekeverjük az átszitált lisztet is.
Az előkészített lemezre 6 kerek lapot kenünk.
160 C-on készre sütjük, még melegen egy éles késsel alávágunk, hagyjuk kihűlni.
A legszebb lapot kissé "átnyújtjuk" egy sodrófával, ez lesz a sütemény teteje.
Vízgőzre feltesszük az egész tojásokat a kristály- és a vaníliás cukorral. Kb.: 40 C-ra hevítjük (akkor jó, ha kissé megcsípi az ujjunkat a meleg).
Robotgéppel kihűlésig habbá verjük.
Közben a vajat és a kakaóport is kihabosítjuk.
Ha a tojás felverődött, s a vaj habos lett a cukrost tojást vékony sugárban belecsurgatjuk a vajba.
5 lapot egyenletesen betöltünk, tetejét, s az oldalát vékonyan lekenjük a krémmel.
A cukrot teljesen felolvasztjuk.
Ráöntjük a 6. lap közepére, s egy kenőkés segítségével egyenletesen eloszlatjuk.
Egy vastag pengéjű késsel először félbevágjuk, majd negyedbe, s ezt addig ismételjük, amíg 16 szeletet nem kapunk. Fontos, hogy ne álljunk meg vágás közben, mert különben beleragadunk a cukorba.
Sorban felhelyezzük a szeleteket a tortára.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Minimum 1 éjszakát pihentessük, hogy jól összeérjenek az ízei!



Dobos torta
Hozzávalók
Piskóta:
Továbbá:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Végül fakanállal belekeverjük az átszitált lisztet is.
Az előkészített lemezre 6 kerek lapot kenünk.
160 C-on készre sütjük, még melegen egy éles késsel alávágunk, hagyjuk kihűlni.
A legszebb lapot kissé "átnyújtjuk" egy sodrófával, ez lesz a sütemény teteje.
Vízgőzre feltesszük az egész tojásokat a kristály- és a vaníliás cukorral. Kb.: 40 C-ra hevítjük (akkor jó, ha kissé megcsípi az ujjunkat a meleg).
Robotgéppel kihűlésig habbá verjük.
Közben a vajat és a kakaóport is kihabosítjuk.
Ha a tojás felverődött, s a vaj habos lett a cukrost tojást vékony sugárban belecsurgatjuk a vajba.
5 lapot egyenletesen betöltünk, tetejét, s az oldalát vékonyan lekenjük a krémmel.
A cukrot teljesen felolvasztjuk.
Ráöntjük a 6. lap közepére, s egy kenőkés segítségével egyenletesen eloszlatjuk.
Egy vastag pengéjű késsel először félbevágjuk, majd negyedbe, s ezt addig ismételjük, amíg 16 szeletet nem kapunk. Fontos, hogy ne álljunk meg vágás közben, mert különben beleragadunk a cukorba.
Sorban felhelyezzük a szeleteket a tortára.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Minimum 1 éjszakát pihentessük, hogy jól összeérjenek az ízei!


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?