Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Dobos torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

5 db tojás
10 dkg kristálycukor
10 dkg liszt

Krém:

4 db tojás
18 dkg kristálycukor
30 dkg lágy vaj

Továbbá:

15 dkg kristálycukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Vékonyan lekenjük olajjal a sütőlemezünket/ tepsinket, és vékonyan lelisztezzük.

Elkészítés

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukor egyharmadával kikeverjük, a fehérjét félig felverjük, hozzáadjuk a maradék cukor felét, továbbverem, hozzáteszem a maradék cukrot is, s kemény habbá verem. Egy kevés fehérjehabbal lazítjuk a sárgája pépet, majd óvatosan belekeverjük a többit is.
Végül fakanállal belekeverjük az átszitált lisztet is.
Az előkészített lemezre 6 kerek lapot kenünk.
160 C-on készre sütjük, még melegen egy éles késsel alávágunk, hagyjuk kihűlni.
A legszebb lapot kissé "átnyújtjuk" egy sodrófával, ez lesz a sütemény teteje.
Vízgőzre feltesszük az egész tojásokat a kristály- és a vaníliás cukorral. Kb.: 40 C-ra hevítjük (akkor jó, ha kissé megcsípi az ujjunkat a meleg).
Robotgéppel kihűlésig habbá verjük.
Közben a vajat és a kakaóport is kihabosítjuk.
Ha a tojás felverődött, s a vaj habos lett a cukrost tojást vékony sugárban belecsurgatjuk a vajba.
5 lapot egyenletesen betöltünk, tetejét, s az oldalát vékonyan lekenjük a krémmel.
A cukrot teljesen felolvasztjuk.
Ráöntjük a 6. lap közepére, s egy kenőkés segítségével egyenletesen eloszlatjuk.
Egy vastag pengéjű késsel először félbevágjuk, majd negyedbe, s ezt addig ismételjük, amíg 16 szeletet nem kapunk. Fontos, hogy ne álljunk meg vágás közben, mert különben beleragadunk a cukorba.
Sorban felhelyezzük a szeleteket a tortára.

Tálalás

16 szelet készíthető ebből a mennyiségből.

Alternatív elkészítés

Az oldalát fésűs kártyával díszíthetjük.
Minimum 1 éjszakát pihentessük, hogy jól összeérjenek az ízei!
Dobos torta Dobos torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!