Ecetes sajtos rúd
Hozzávalók
Ecetes sajtos rúd
40 dkg liszt
25 dkg margarin
15 dkg sajt
1 evőkanál só
1 kávéskanál ecet
5 evőkanál víz
1 tojás a kenéshez
szóráshoz:
szezámmag
köménymag
Elkészítés
Előkészítés
A tepsit kibéleljük sütőpapírral.
Elkészítés
A tészta hozzávalóit a fele reszelt sajttal összedolgozzuk, közepes keménységű tésztát készítünk, ha kell, akkor még vizet adunk hozzá. 1 órát hűtőbe tesszük, majd 2-3 mm vastagra nyújtjuk. Derelyemetélővel felvágjuk, majd megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a sajttal és a magokkal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 12-15 perc alatt megsütjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon 12-15 perc alatt megsütjük.
Tálalás
2 gáztepsivel lesz belőle. Sokáig eláll, és ropogós marad.
Kedvencnek jelölöm
Ecetes sajtos rúd
Hozzávalók
Ecetes sajtos rúd
40 dkg liszt
25 dkg margarin
15 dkg sajt
1 evőkanál só
1 kávéskanál ecet
5 evőkanál víz
1 tojás a kenéshez
szóráshoz:
szezámmag
köménymag
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A tepsit kibéleljük sütőpapírral.
Elkészítés
A tészta hozzávalóit a fele reszelt sajttal összedolgozzuk, közepes keménységű tésztát készítünk, ha kell, akkor még vizet adunk hozzá. 1 órát hűtőbe tesszük, majd 2-3 mm vastagra nyújtjuk. Derelyemetélővel felvágjuk, majd megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a sajttal és a magokkal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 12-15 perc alatt megsütjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon 12-15 perc alatt megsütjük.
Tálalás
2 gáztepsivel lesz belőle. Sokáig eláll, és ropogós marad.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?