Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Édes húsvéti bárány

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Édes húsvéti bárány

2 db tojás
120 g cukor
110 g lágy vaj vagy margarin
1 tasak Dr Oetker Vanillincukor
1 csipet só
160 g búzaliszt
1 tk. Dr. Oetker Sütőpor (csapott)

Egyéb:

vaj és zsemlemorzsa a formához
porcukor vagy cukor- ill. csokoládémáz a bevonáshoz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Bárányformához van kitalálva ez a recept.

Elkészítés

Tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját a cukor felével, a vajjal vagy margarinnal, a vaníliás cukorral és sóval krémesre elkeverjük. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, majd az előző keverékhez adjuk. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan hozzáadjuk az előzőekhez.
A bárány formát vajjal kikenjük, zsemlemorzsával megszórjuk. Beleöntjük a tésztát, elsimítjuk. Előmelegített sütő alsó részén (alsó és felső melegítésnél 180 fokon, légkeverésesben 160 fokon) 45-50 perc alatt készre sütjük.
Utána a formát 10 percre egy nedves konyharuhába csavarjuk, ezzel hűtjük. Aztán óvatosan kivesszük a sütit a formából, hagyjuk kihűlni.
Porcukorral beszórjuk vagy cukor- ill. csokoládémázzal bevonjuk és kedvünkre díszítjük.

Alternatív elkészítés

Ezt a receptet a zenker.de oldalán találtam.
Édes húsvéti bárány

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!