Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Egyszerű banános muffin

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Egyszerű banános muffin

250 g liszt
1 kisebb, érett banán
2 közepes tojás
150 g cukor
150 g margarin
250 g görög joghurt (pl.: kekszes)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőt előmelegítjük. A muffin sütő mélyedéseit kibéleljük papírral.

Elkészítés

A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport.
A banánt villával áttörjük.
Egy másik tálban a megolvasztott, de nem forró margarint, elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, tojásokkal, joghurttal, banánnal.
Beleszórjuk a sütőporos lisztet.
Csomómentes, sűrű masszává keverjük.
A tésztát egyenletesen elosztjuk a sütő mélyedéseiben. (Erre egy fagyis kanál a legegyszerűbb.)
170 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A formában hagyjuk kb. 10 percet pihenni.

Tálalás

12 db muffin lett ebből az adag tésztából.

Tárolás

Légmentesen elzárva sokáig puha marad.
Egyszerű banános muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
42 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!