Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Egyszerű, gyors kuglóf

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Egyszerű, gyors kuglóf

38 dkg cukor
38 dkg liszt
6 tojás
1 1/2 dl víz
1 1/2 dl olaj
1 citrom reszelt héja
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A kristálycukrot, a vaníliás cukrot a tojások sárgájával habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, a vizet, a citromhéjat.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd lassan, felváltva belekeverjük a sütőporos lisztet és a cukrozott tojássárgáját. Az egészet egyneművé keverjük, kuglófformába öntjük, és aranysárgára sütjük 180 fokon kb. 50 perc alatt.

Tálalás

Nagy kuglófforma, sok van belőle.

Tárolás

Nem igényel hűtést.

Előkészítés

Kuglófformát kivajazom, kilisztezem. Sütőt előmelegítem 200 fokra, légkeveréses programon sütöm.

Alternatív elkészítés

A citromhéj elhagyásával készíthetünk tarka kuglófot is. A tészta felét beleöntöm a kuglófformába, másik felébe 1-2 ek. cukrozatlan kakaóport teszek, majd ezt is beleöntöm a formába.
Házi sárgabarack lekvárral tálalom.
Egyszerű, gyors kuglóf

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!