Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Egyszerű, gyors kuglóf

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Egyszerű, gyors kuglóf

38 dkg cukor
38 dkg liszt
6 tojás
1 1/2 dl víz
1 1/2 dl olaj
1 citrom reszelt héja
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A kristálycukrot, a vaníliás cukrot a tojások sárgájával habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, a vizet, a citromhéjat.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd lassan, felváltva belekeverjük a sütőporos lisztet és a cukrozott tojássárgáját. Az egészet egyneművé keverjük, kuglófformába öntjük, és aranysárgára sütjük 180 fokon kb. 50 perc alatt.

Tálalás

Nagy kuglófforma, sok van belőle.

Tárolás

Nem igényel hűtést.

Előkészítés

Kuglófformát kivajazom, kilisztezem. Sütőt előmelegítem 200 fokra, légkeveréses programon sütöm.

Alternatív elkészítés

A citromhéj elhagyásával készíthetünk tarka kuglófot is. A tészta felét beleöntöm a kuglófformába, másik felébe 1-2 ek. cukrozatlan kakaóport teszek, majd ezt is beleöntöm a formába.
Házi sárgabarack lekvárral tálalom.
Egyszerű, gyors kuglóf

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
36 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!