Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Egyszerű palacsinta torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Egyszerű palacsinta torta

Kb. 15 db kakaós palacsinta
fél liter tej
ízlés szerint cukor
fél üveg magozott meggy befőtt
kb. 4 dl meggylé/víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Lehet megmaradt palacsintákból készíteni, így a "munka" nagy részét akár 2 nappal korábban is meg lehet csinálni!

Elkészítés

A palacsintákat a megszokott receptünk szerint elkészítjük!
Egy kerek tortaformát körbe-körbe kibélelünk palacsintával. Csigavonalban belülről kifelé haladva!
A csokipudingot megfőzzük, ízlés szerint cukorral. Mikor elkészült, kevergetve kissé kihűtjük. Még langyosan ráöntjük a palacsintákra. Hagyjuk a konyhapulton kihűlni, majd kb. fél-1 órára tegyük be a hűtőbe!
Amikor teljesen kihűlt, és jó hideg a puding, rádobáljuk a magozott meggyet, leöntjük a kész zselatinnal. Óvatosan csorgassuk! Hagyjuk kihűlni, majd hűtőben teljesen hűtsük ki!
Én általában 3-4 órát hagyom a hűtőben, és csak utána szeletelem fel!

Tálalás

4 nagy szelet, vagy 8 kisebb lesz! Attól függ mekkora a tortaformánk! Fel lehet díszíteni tejszínhabbal!

Tárolás

Hűtőben tárolva eláll!

Alternatív elkészítés

Elkészíthető más pudinggal is!
Egyszerű palacsinta torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!