Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Egyszerű palacsinta torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Egyszerű palacsinta torta

Kb. 15 db kakaós palacsinta
fél liter tej
ízlés szerint cukor
fél üveg magozott meggy befőtt
kb. 4 dl meggylé/víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Lehet megmaradt palacsintákból készíteni, így a "munka" nagy részét akár 2 nappal korábban is meg lehet csinálni!

Elkészítés

A palacsintákat a megszokott receptünk szerint elkészítjük!
Egy kerek tortaformát körbe-körbe kibélelünk palacsintával. Csigavonalban belülről kifelé haladva!
A csokipudingot megfőzzük, ízlés szerint cukorral. Mikor elkészült, kevergetve kissé kihűtjük. Még langyosan ráöntjük a palacsintákra. Hagyjuk a konyhapulton kihűlni, majd kb. fél-1 órára tegyük be a hűtőbe!
Amikor teljesen kihűlt, és jó hideg a puding, rádobáljuk a magozott meggyet, leöntjük a kész zselatinnal. Óvatosan csorgassuk! Hagyjuk kihűlni, majd hűtőben teljesen hűtsük ki!
Én általában 3-4 órát hagyom a hűtőben, és csak utána szeletelem fel!

Tálalás

4 nagy szelet, vagy 8 kisebb lesz! Attól függ mekkora a tortaformánk! Fel lehet díszíteni tejszínhabbal!

Tárolás

Hűtőben tárolva eláll!

Alternatív elkészítés

Elkészíthető más pudinggal is!
Egyszerű palacsinta torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
37 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!