Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Elefánt könnycsepp

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

6 tojás
6 ek. porcukor
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
3 púpos ek liszt

Krém:

125 g. margarin
5 ek. porcukor
pici rum
4 dl tej
2 db banán
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásokat szétválasztom, a 6 tojás sárgáját, 6 ek. porcukorral habosra keverem. Hozzáadok 4 tk. kakaót, 1 késhegynyi sütőport, 3 púpos ek. lisztet. Ezzel jól összekeverem, és hozzáadom a habbá vert tojásfehérjét.
A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm, és megsütöm, ha kisült megcukrozom, és nyújtófára feltekerem, hagyom kihűlni.
Mikor kihűlt, leveszem a sütőpapírt, és megkenem a hideg krémmel. Banánt teszek a közepébe, és feltekerem, kívülről is megkenem krémmel, majd csokidarával megszórom.
Krém:
1csomag vanilia pudingport 4 dl tejjel felfőzök, és félreteszem hűlni, amíg a margarint 5 ek. porcukorral habosra keverem, pici rumot adok hozzá . A krémeket összekeverem.
Elefánt könnycsepp Elefánt könnycsepp

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
72 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
38 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!