Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Eperhabos sütemény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

40 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg cukor
2 tojássárgája
kevés citromhéj
citromlé
1-2 kanál tejföl

Habhoz:

5 tojásfehérje
15-20 dkg cukor
kb. 20 dkg eper
citromlé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, annyi tejföllel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Kiserítjük(kinyújtjuk), tepsibe rakjuk, megszurkáljuk, és nagyon világosra megsütjük.
A tojásfehérjékből habot verünk a cukorral és citromlével majd gőz felett sűrűre verjük. Rásimítjuk a tészta tetejére, kirakjuk félbevágott eperszemmel és a sütőben inkább szárítjuk, mint sütjük.
Megvárjuk, míg teljesen kihűl, és vizes késsel szeleteljük.

Tálalás

Az adag közepes méretű tepsihez elég.

Alternatív elkészítés

A habbal addig sütjük míg, az eper kissé megfonnyad és a hab női szeszély habjához hasonló állagú lesz.
Eperhabos sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
61 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!