Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Eperkrémes torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskótához:

10 db tojás
10 ek. cukor
10 ek. liszt

Krémhez:

2 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding eperízű
8 dl tej
6 evőkanál cukor
15 dkg Rama
2 dl növényi tejszín
6-7 ek. eperlekvár

Bevonáshoz díszítéshez:

4 dl növényi tejszín
8-10 szem eper
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskóta hozzávalóiból elkészítjük a tésztát a szokásos módon, és egy 26 cm-es tortaformában kisütjük. Amíg hűl, a krémhez a tejet a cukorral, pudingporral simára keverjük, majd sűrűre főzzük. A margarint habosra keverjük és a kihűlt pudingba mixerrel alacsony fokozaton beledolgozzuk. A 2 dl tejszínt kemény habbá verjük, és a krémbe forgatjuk. A kihűlt piskótát 3 lapba vágjuk, az alsó lapot megkenjük eperlekvárral, rásimítjuk a krém 1/3-át, rátesszük a középső lapot és ezt is megkenjük lekvárral, majd krém. Végül a harmadik lapot is ráhelyezzük. A maradék lekvárral bekenjük a torta tetejét, oldalát, erre a maradék krém, és hűtőbe tesszük dermedni. Ha megdermedt, a tejszínt kemény habbá verve bevonjuk a tortát, és félbe vágott, eperszemekkel díszítjük. Lehet egésszel is.

Tálalás

12 szelet.

Tárolás

Hűtőben tároljuk.

Alternatív elkészítés

A krémbe is tehetünk eperdarabokat, úgy szeleteléskor mutatósabb. Piros szórócukorral is megszórhatjuk.
Eperkrémes torta Eperkrémes torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!