Epres-csokis torta
Hozzávalók
Epres-csokis torta
3 lap kakaós piskóta , 2 vagy 3 tojásból laponként
Krém:
250 g mascarpone
2 dl tejszín
1 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin Fix
3-4 ek porcukor (ízlés szerint)
vanília kivonat vagy 1 cs Dr. Oetker Vanillincukor
kb.15 dkg eper pürésítve (mirelit)
6-8 szem eper darabolva
Elkészítés
Előkészítés
Az epret készítsük elő, pürésítsük, daraboljuk.
Elkészítés
3 lap csokis piskótát sütünk (a piskóta elkészítés módja a receptjeim között megtalálható)
A Mascarponét a porcukorral és a vaníliával kikeverjük. A krémhez a tejszínt habbá verjük, közben hozzáadjuk a zseltin fixet. Összekeverjük a Mascarponét, a tejszínt és az eperpürét, óvatosan beleforgatjuk az eperdarabokat.
A krémmel megtöltjük a tortát, és legalább 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Díszíthetjük marcipán vagy pillecukor fondant bevonóval, vagy tejszínhabbal és friss eperszemekkel is.
A Mascarponét a porcukorral és a vaníliával kikeverjük. A krémhez a tejszínt habbá verjük, közben hozzáadjuk a zseltin fixet. Összekeverjük a Mascarponét, a tejszínt és az eperpürét, óvatosan beleforgatjuk az eperdarabokat.
A krémmel megtöltjük a tortát, és legalább 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Díszíthetjük marcipán vagy pillecukor fondant bevonóval, vagy tejszínhabbal és friss eperszemekkel is.
Tálalás
Kb. 24-26 cm-es kerek torta.
Alternatív elkészítés
Én mirelit epret használtam, ez egy kicsit eláztathatja a krémet, illetve a piskótát, ezért ha kell, egy kicsit csöpögtessük le. Lehet több epret is tenni bele!
Kedvencnek jelölöm
Epres-csokis torta
Hozzávalók
Epres-csokis torta
3 lap kakaós piskóta , 2 vagy 3 tojásból laponként
Krém:
250 g mascarpone
2 dl tejszín
1 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
3-4 ek porcukor (ízlés szerint)
vanília kivonat vagy 1 cs Dr. Oetker Vanillincukor
kb.15 dkg eper pürésítve (mirelit)
6-8 szem eper darabolva
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Az epret készítsük elő, pürésítsük, daraboljuk.
Elkészítés
3 lap csokis piskótát sütünk (a piskóta elkészítés módja a receptjeim között megtalálható)
A Mascarponét a porcukorral és a vaníliával kikeverjük. A krémhez a tejszínt habbá verjük, közben hozzáadjuk a zseltin fixet. Összekeverjük a Mascarponét, a tejszínt és az eperpürét, óvatosan beleforgatjuk az eperdarabokat.
A krémmel megtöltjük a tortát, és legalább 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Díszíthetjük marcipán vagy pillecukor fondant bevonóval, vagy tejszínhabbal és friss eperszemekkel is.
A Mascarponét a porcukorral és a vaníliával kikeverjük. A krémhez a tejszínt habbá verjük, közben hozzáadjuk a zseltin fixet. Összekeverjük a Mascarponét, a tejszínt és az eperpürét, óvatosan beleforgatjuk az eperdarabokat.
A krémmel megtöltjük a tortát, és legalább 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Díszíthetjük marcipán vagy pillecukor fondant bevonóval, vagy tejszínhabbal és friss eperszemekkel is.
Tálalás
Kb. 24-26 cm-es kerek torta.
Alternatív elkészítés
Én mirelit epret használtam, ez egy kicsit eláztathatja a krémet, illetve a piskótát, ezért ha kell, egy kicsit csöpögtessük le. Lehet több epret is tenni bele!
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?