Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres-csokis torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Epres-csokis torta

3 lap kakaós piskóta , 2 vagy 3 tojásból laponként

Krém:

250 g mascarpone
2 dl tejszín
3-4 ek porcukor (ízlés szerint)
vanília kivonat vagy 1 cs Dr. Oetker Vanillincukor
kb.15 dkg eper pürésítve (mirelit)
6-8 szem eper darabolva
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az epret készítsük elő, pürésítsük, daraboljuk.

Elkészítés

3 lap csokis piskótát sütünk (a piskóta elkészítés módja a receptjeim között megtalálható)
A Mascarponét a porcukorral és a vaníliával kikeverjük. A krémhez a tejszínt habbá verjük, közben hozzáadjuk a zseltin fixet. Összekeverjük a Mascarponét, a tejszínt és az eperpürét, óvatosan beleforgatjuk az eperdarabokat.
A krémmel megtöltjük a tortát, és legalább 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Díszíthetjük marcipán vagy pillecukor fondant bevonóval, vagy tejszínhabbal és friss eperszemekkel is.

Tálalás

Kb. 24-26 cm-es kerek torta.

Alternatív elkészítés

Én mirelit epret használtam, ez egy kicsit eláztathatja a krémet, illetve a piskótát, ezért ha kell, egy kicsit csöpögtessük le. Lehet több epret is tenni bele!
Epres-csokis torta Epres-csokis torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
89 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!