Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres-csokis torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Epres-csokis torta

3 lap kakaós piskóta , 2 vagy 3 tojásból laponként

Krém:

250 g mascarpone
2 dl tejszín
3-4 ek porcukor (ízlés szerint)
vanília kivonat vagy 1 cs Dr. Oetker Vanillincukor
kb.15 dkg eper pürésítve (mirelit)
6-8 szem eper darabolva
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az epret készítsük elő, pürésítsük, daraboljuk.

Elkészítés

3 lap csokis piskótát sütünk (a piskóta elkészítés módja a receptjeim között megtalálható)
A Mascarponét a porcukorral és a vaníliával kikeverjük. A krémhez a tejszínt habbá verjük, közben hozzáadjuk a zseltin fixet. Összekeverjük a Mascarponét, a tejszínt és az eperpürét, óvatosan beleforgatjuk az eperdarabokat.
A krémmel megtöltjük a tortát, és legalább 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Díszíthetjük marcipán vagy pillecukor fondant bevonóval, vagy tejszínhabbal és friss eperszemekkel is.

Tálalás

Kb. 24-26 cm-es kerek torta.

Alternatív elkészítés

Én mirelit epret használtam, ez egy kicsit eláztathatja a krémet, illetve a piskótát, ezért ha kell, egy kicsit csöpögtessük le. Lehet több epret is tenni bele!
Epres-csokis torta Epres-csokis torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!