
Epres fehér csokis spiráltorta


Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Elkészítés
Elkészítés
12-15 perc alatt 180 fokon megsütjük, a tepsiben hagyjuk hűlni.
Krém: a tojássárgájákat gőzfürdőn besűrítjük, a fehér csokoládét felolvasztjuk gőzfürdőn és hozzáadjuk a tojássárgájához, hűlni hagyjuk. A tejszínt kemény habbá verjük egy csomag zseléfixszel és hozzákeverjük a kihűlt csokis krémhez.
A kihűlt tésztát pontosan hosszában elvágjuk 3 részre, megkenjük a lekvárral, rákenjük a tejszínes krém 2/3 részét és feltekerjük jó szorosan a 3 lapot egymás után, kézzel kerekre formáljuk és bekenjük a torta oldalát a maradék krémmel, megdíszítjük eperrel és reszelt csokoládéval. Hűtőbe tesszük 2-3 órára.
Tálalás




Epres fehér csokis spiráltorta
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
12-15 perc alatt 180 fokon megsütjük, a tepsiben hagyjuk hűlni.
Krém: a tojássárgájákat gőzfürdőn besűrítjük, a fehér csokoládét felolvasztjuk gőzfürdőn és hozzáadjuk a tojássárgájához, hűlni hagyjuk. A tejszínt kemény habbá verjük egy csomag zseléfixszel és hozzákeverjük a kihűlt csokis krémhez.
A kihűlt tésztát pontosan hosszában elvágjuk 3 részre, megkenjük a lekvárral, rákenjük a tejszínes krém 2/3 részét és feltekerjük jó szorosan a 3 lapot egymás után, kézzel kerekre formáljuk és bekenjük a torta oldalát a maradék krémmel, megdíszítjük eperrel és reszelt csokoládéval. Hűtőbe tesszük 2-3 órára.
Tálalás



Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?