Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres fehér csokis spiráltorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

4 tojás
12 dkg liszt
13 dkg kristálycukor
1 evőkanál olaj
1 evőkanál víz
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 teáskanál vanília aroma

Krém:

2 tojássárgája
10 dkg fehér csokoládé
200 ml hideg tejszín
6 evőkanál eperlekvár
15 -20 db friss eper
5 dkg reszelt fehér csokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk egy nagyméretű sütőpapírral bélelt tepsiben 36 x 38 cm.
12-15 perc alatt 180 fokon megsütjük, a tepsiben hagyjuk hűlni.
Krém: a tojássárgájákat gőzfürdőn besűrítjük, a fehér csokoládét felolvasztjuk gőzfürdőn és hozzáadjuk a tojássárgájához, hűlni hagyjuk. A tejszínt kemény habbá verjük egy csomag zseléfixszel és hozzákeverjük a kihűlt csokis krémhez.
A kihűlt tésztát pontosan hosszában elvágjuk 3 részre, megkenjük a lekvárral, rákenjük a tejszínes krém 2/3 részét és feltekerjük jó szorosan a 3 lapot egymás után, kézzel kerekre formáljuk és bekenjük a torta oldalát a maradék krémmel, megdíszítjük eperrel és reszelt csokoládéval. Hűtőbe tesszük 2-3 órára.

Tálalás

Nagyon finom bármilyen, gyümölccsel elkészíthető.
Epres fehér csokis spiráltorta Epres fehér csokis spiráltorta Epres fehér csokis spiráltorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!