Epres Krémes Szikra módra
Hozzávalók
4 tojásos kerek, sárga piskóta:
4 db tojás
8 dkg cukor
8 dkg liszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
Ezenkívül:
400 gramm eper
Krémhez:
700 ml tej
1 tasak Dr. Oetker Házi krémes krém
1 tk. vanília aroma
Tetejére:
100 g fehér csokoládé
1 1/2 ek. olaj
Elkészítés
Előkészítés
Az eperszemeket megmossuk, a sütőformánkat (24 cm) kibéleljük sütőformával, előmelegítjük 180°C-ra a sütőnket.
Elkészítés
Piskótát készítünk. Készíthetjük egybe (4 tojásból) vagy ha biztosra akarunk menni, akkor 2-2 tojásból. Én most a 4 tojásos piskótát írom le: 4 db tojást szétválasztok. A 4 tojássárgáját kikeverem 6 dkg cukorral. A tojásfehérjéket pedig a maradék 2 dkg cukorral kemény habbá verem. A tojássárgához óvatosan hozzákeverem lapáttal a tojásfehérjét, úgy, hogy véletlen se törjem nagyon össze, majd hozzászitálom a 8 dkg lisztet és a késhegynyi sütőport.
A piskótát 180 fokon tűpróbáig sütöm.
Ha a piskótánk kihűlt kettőbe vágjuk.
A krémhez a Házi Krémes Krém elkészítési utasítása szerint elkészítem, de 700 ml tejjel. Ha kész, hozzácsorgatom a vaníliaaromát.
Összeállítom az Epres Krémest:
Az egyik piskótakarikára rákenek egy kevés krémet, majd az eper szemeket ráhelyezem, lehetőleg úgy, hogy az oldalára felezve kerüljenek. Ezt követően ráhalmozom a maradék krémet, majd ráhelyezem a másik piskótalapot.
Az elkészült sütink tetejére megolvasztom gőz fölött a 100 g fehér csokoládét a 1 1/2 ek. olajjal, majd ha felolvad, a sütemény tetejére öntöm. Ha nem szeretnénk, hogy körbe lecsorogjon a csokoládé, rakjuk köré a sütőformánkat, így csak a tetejére kerül a csokoládé.
Díszíthetjük eperszemekkel, mentalevéllel.
A piskótát 180 fokon tűpróbáig sütöm.
Ha a piskótánk kihűlt kettőbe vágjuk.
A krémhez a Házi Krémes Krém elkészítési utasítása szerint elkészítem, de 700 ml tejjel. Ha kész, hozzácsorgatom a vaníliaaromát.
Összeállítom az Epres Krémest:
Az egyik piskótakarikára rákenek egy kevés krémet, majd az eper szemeket ráhelyezem, lehetőleg úgy, hogy az oldalára felezve kerüljenek. Ezt követően ráhalmozom a maradék krémet, majd ráhelyezem a másik piskótalapot.
Az elkészült sütink tetejére megolvasztom gőz fölött a 100 g fehér csokoládét a 1 1/2 ek. olajjal, majd ha felolvad, a sütemény tetejére öntöm. Ha nem szeretnénk, hogy körbe lecsorogjon a csokoládé, rakjuk köré a sütőformánkat, így csak a tetejére kerül a csokoládé.
Díszíthetjük eperszemekkel, mentalevéllel.
Tálalás
Kb. 20 szelet.
Alternatív elkészítés
Elkészíthetjük meggyből, szederből, málnából vagy akár barackból is.
Kedvencnek jelölöm
Epres Krémes Szikra módra
Hozzávalók
Ezenkívül:
400 gramm eper
Tetejére:
100 g fehér csokoládé
1 1/2 ek. olaj
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Az eperszemeket megmossuk, a sütőformánkat (24 cm) kibéleljük sütőformával, előmelegítjük 180°C-ra a sütőnket.
Elkészítés
Piskótát készítünk. Készíthetjük egybe (4 tojásból) vagy ha biztosra akarunk menni, akkor 2-2 tojásból. Én most a 4 tojásos piskótát írom le: 4 db tojást szétválasztok. A 4 tojássárgáját kikeverem 6 dkg cukorral. A tojásfehérjéket pedig a maradék 2 dkg cukorral kemény habbá verem. A tojássárgához óvatosan hozzákeverem lapáttal a tojásfehérjét, úgy, hogy véletlen se törjem nagyon össze, majd hozzászitálom a 8 dkg lisztet és a késhegynyi sütőport.
A piskótát 180 fokon tűpróbáig sütöm.
Ha a piskótánk kihűlt kettőbe vágjuk.
A krémhez a Házi Krémes Krém elkészítési utasítása szerint elkészítem, de 700 ml tejjel. Ha kész, hozzácsorgatom a vaníliaaromát.
Összeállítom az Epres Krémest:
Az egyik piskótakarikára rákenek egy kevés krémet, majd az eper szemeket ráhelyezem, lehetőleg úgy, hogy az oldalára felezve kerüljenek. Ezt követően ráhalmozom a maradék krémet, majd ráhelyezem a másik piskótalapot.
Az elkészült sütink tetejére megolvasztom gőz fölött a 100 g fehér csokoládét a 1 1/2 ek. olajjal, majd ha felolvad, a sütemény tetejére öntöm. Ha nem szeretnénk, hogy körbe lecsorogjon a csokoládé, rakjuk köré a sütőformánkat, így csak a tetejére kerül a csokoládé.
Díszíthetjük eperszemekkel, mentalevéllel.
A piskótát 180 fokon tűpróbáig sütöm.
Ha a piskótánk kihűlt kettőbe vágjuk.
A krémhez a Házi Krémes Krém elkészítési utasítása szerint elkészítem, de 700 ml tejjel. Ha kész, hozzácsorgatom a vaníliaaromát.
Összeállítom az Epres Krémest:
Az egyik piskótakarikára rákenek egy kevés krémet, majd az eper szemeket ráhelyezem, lehetőleg úgy, hogy az oldalára felezve kerüljenek. Ezt követően ráhalmozom a maradék krémet, majd ráhelyezem a másik piskótalapot.
Az elkészült sütink tetejére megolvasztom gőz fölött a 100 g fehér csokoládét a 1 1/2 ek. olajjal, majd ha felolvad, a sütemény tetejére öntöm. Ha nem szeretnénk, hogy körbe lecsorogjon a csokoládé, rakjuk köré a sütőformánkat, így csak a tetejére kerül a csokoládé.
Díszíthetjük eperszemekkel, mentalevéllel.
Tálalás
Kb. 20 szelet.
Alternatív elkészítés
Elkészíthetjük meggyből, szederből, málnából vagy akár barackból is.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?