Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres Krémes Szikra módra

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

4 tojásos kerek, sárga piskóta:

4 db tojás
8 dkg cukor
8 dkg liszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor

Ezenkívül:

400 gramm eper

Krémhez:

700 ml tej
1 tk. vanília aroma

Tetejére:

100 g fehér csokoládé
1 1/2 ek. olaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az eperszemeket megmossuk, a sütőformánkat (24 cm) kibéleljük sütőformával, előmelegítjük 180°C-ra a sütőnket.

Elkészítés

Piskótát készítünk. Készíthetjük egybe (4 tojásból) vagy ha biztosra akarunk menni, akkor 2-2 tojásból. Én most a 4 tojásos piskótát írom le: 4 db tojást szétválasztok. A 4 tojássárgáját kikeverem 6 dkg cukorral. A tojásfehérjéket pedig a maradék 2 dkg cukorral kemény habbá verem. A tojássárgához óvatosan hozzákeverem lapáttal a tojásfehérjét, úgy, hogy véletlen se törjem nagyon össze, majd hozzászitálom a 8 dkg lisztet és a késhegynyi sütőport.
A piskótát 180 fokon tűpróbáig sütöm.
Ha a piskótánk kihűlt kettőbe vágjuk.
A krémhez a Házi Krémes Krém elkészítési utasítása szerint elkészítem, de 700 ml tejjel. Ha kész, hozzácsorgatom a vaníliaaromát.
Összeállítom az Epres Krémest:
Az egyik piskótakarikára rákenek egy kevés krémet, majd az eper szemeket ráhelyezem, lehetőleg úgy, hogy az oldalára felezve kerüljenek. Ezt követően ráhalmozom a maradék krémet, majd ráhelyezem a másik piskótalapot.
Az elkészült sütink tetejére megolvasztom gőz fölött a 100 g fehér csokoládét a 1 1/2 ek. olajjal, majd ha felolvad, a sütemény tetejére öntöm. Ha nem szeretnénk, hogy körbe lecsorogjon a csokoládé, rakjuk köré a sütőformánkat, így csak a tetejére kerül a csokoládé.
Díszíthetjük eperszemekkel, mentalevéllel.

Tálalás

Kb. 20 szelet.

Alternatív elkészítés

Elkészíthetjük meggyből, szederből, málnából vagy akár barackból is.
Epres Krémes Szikra módra Epres Krémes Szikra módra Epres Krémes Szikra módra

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
59 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!