Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres pite tejszínes pudingtöltelékkel

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 10-12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10-12 szelet elkészítéséhez

Kivehető aljú kerek piteformához (kb. 26 cm Ø):

némi zsiradék

Tésztához:

300 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
125 g lágy vaj vagy margarin
100 g porcukor
1 darab tojás (M-es)
1 csipet só

Töltelékhez:

375 ml tej
100 g cukor
150 g tejföl (20%-os)
1 darab tojás (M-es)
kb. 400-450 g eper
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A formát zsiradékkal kikenjük. Az epret megmossuk, a csumákat eltávolítjuk, majd a szemeket 3-4 szeletre vágjuk (a kisebbeket felezzük).

Elkészítés:

Töltelék:
A pudingport és a cukrot legalább 6 evőkanál hideg tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. Visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük. Még melegen belekeverjük a tejfölt, majd gyakran átkeverve hagyjuk kihűlni, ezután belekeverjük a tojást is.

A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton morzsás állagúra dolgozzuk. Az így kapott morzsát 1/3-2/3 arányban elosztjuk. A nagyobbik adag morzsát egyenletesen a formába nyomkodjuk úgy, hogy körben, oldalt peremet is kialakítunk, és az alját villával megszurkáljuk.

A pudingos krémet elosztjuk a tésztán, és sűrűn kirakjuk az eperszeletekkel. A tetejét egyenletesen megszórjuk a maradék morzsával, majd a formát a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 45-50 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A pitét formával együtt sütőrácsra helyezve hagyjuk kihűlni. Ezután kivesszük a formából, és szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp:

Tálalás előtt meghinthetjük a pitét porcukorral, és kínálhatunk mellé tejszínhabot is.
Epres pite tejszínes pudingtöltelékkel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!