
Epres pite tejszínes pudingtöltelékkel



Hozzávalók
Kivehető aljú kerek piteformához (kb. 26 cm Ø):
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A pudingport és a cukrot legalább 6 evőkanál hideg tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. Visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük. Még melegen belekeverjük a tejfölt, majd gyakran átkeverve hagyjuk kihűlni, ezután belekeverjük a tojást is.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton morzsás állagúra dolgozzuk. Az így kapott morzsát 1/3-2/3 arányban elosztjuk. A nagyobbik adag morzsát egyenletesen a formába nyomkodjuk úgy, hogy körben, oldalt peremet is kialakítunk, és az alját villával megszurkáljuk.
A pudingos krémet elosztjuk a tésztán, és sűrűn kirakjuk az eperszeletekkel. A tetejét egyenletesen megszórjuk a maradék morzsával, majd a formát a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pitét formával együtt sütőrácsra helyezve hagyjuk kihűlni. Ezután kivesszük a formából, és szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:


Epres pite tejszínes pudingtöltelékkel
Hozzávalók
kb. 10-12 szelet elkészítéséhez
Kivehető aljú kerek piteformához (kb. 26 cm Ø):
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A pudingport és a cukrot legalább 6 evőkanál hideg tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. Visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük. Még melegen belekeverjük a tejfölt, majd gyakran átkeverve hagyjuk kihűlni, ezután belekeverjük a tojást is.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton morzsás állagúra dolgozzuk. Az így kapott morzsát 1/3-2/3 arányban elosztjuk. A nagyobbik adag morzsát egyenletesen a formába nyomkodjuk úgy, hogy körben, oldalt peremet is kialakítunk, és az alját villával megszurkáljuk.
A pudingos krémet elosztjuk a tésztán, és sűrűn kirakjuk az eperszeletekkel. A tetejét egyenletesen megszórjuk a maradék morzsával, majd a formát a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pitét formával együtt sütőrácsra helyezve hagyjuk kihűlni. Ezután kivesszük a formából, és szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?