Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres pohárkrém (cukor nélkül)

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Epres pohárkrém (cukor nélkül)

4 dl tej
2 dl tejszín
5 ek. eritritol vagy xilit
15 dkg friss eper
6-8 db diabetikus keksz

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A kekszet összetörjük nagyobb darabokra. Az epret megmossuk, felszeleteljük.

Elkészítés

A pudinghoz a tej felét tegyük fel melegedni, a másik felével keverjük el a pudingport és az eritritolt vagy xilitet, ha meleg a tej öntsük hozzá és folytonosan kevergetve sűrítsük be, majd tegyük félre hűlni. (néha keverjük át). A tejszínhabot verjük fel kemény habbá, majd a felét adjuk a hideg pudinghoz. A másik felét töltsük habzsákba és a végén ezzel díszítjük a pohárkrémet.
Rétegezzük a poharakba az epret majd szórjuk meg a keksszel, a pudinghabbal fedjük le majd még egy réteg eper és a tetejére tejszínhab.

Tálalás

4 adag

Tárolás

Hűtőben tároljuk.

Alternatív elkészítés

Az eritrit vagy eritritol egy természetes cukoralkohol, mely gyümölcsökben (pl. körte, dinnye, szőlő) is előfordul. Kinézetre és ízre nagyon hasonlít a cukorra, de a cukorra jellemző mellékhatások nélkül. Nincs hatással a vércukorszintre, glikémiás indexe alacsonyabb a többi cukoralkoholénál, még a xiliténél is. Egyes országokban 0 glikémiás indexűnek írják le. Nincs hatással az inzulintermelésre. Így cukorbetegek nyugodt lelkiismerettel fogyaszthatják.
A cukorral ellentétben nem okoz fogszuvasodást. Sőt kutatásokból kiderül, hogy nagyobb védelmet biztosít a fogaknak, mint a xilit. (A legoptimálisabb védelem viszont az eritritol és a xilit kombinációjával érhető el.) A xilit (nyírfacukor), mivel kifejezetten alacsony a glikémiás indexe (GI=7-13), a vércukorszintet egyenletesen alacsonyan tartja. A xilit egy természetes édesítőszer, egy édes kristályos szénhidrát, amely szinte minden zöldségben és gyümölcsben előfordul.
Epres pohárkrém (cukor nélkül) Epres pohárkrém (cukor nélkül)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!