
Epres pohárkrém (cukor nélkül)


Hozzávalók
Epres pohárkrém (cukor nélkül)
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Rétegezzük a poharakba az epret majd szórjuk meg a keksszel, a pudinghabbal fedjük le majd még egy réteg eper és a tetejére tejszínhab.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
A cukorral ellentétben nem okoz fogszuvasodást. Sőt kutatásokból kiderül, hogy nagyobb védelmet biztosít a fogaknak, mint a xilit. (A legoptimálisabb védelem viszont az eritritol és a xilit kombinációjával érhető el.) A xilit (nyírfacukor), mivel kifejezetten alacsony a glikémiás indexe (GI=7-13), a vércukorszintet egyenletesen alacsonyan tartja. A xilit egy természetes édesítőszer, egy édes kristályos szénhidrát, amely szinte minden zöldségben és gyümölcsben előfordul.



Epres pohárkrém (cukor nélkül)
Hozzávalók
Epres pohárkrém (cukor nélkül)
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Rétegezzük a poharakba az epret majd szórjuk meg a keksszel, a pudinghabbal fedjük le majd még egy réteg eper és a tetejére tejszínhab.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
A cukorral ellentétben nem okoz fogszuvasodást. Sőt kutatásokból kiderül, hogy nagyobb védelmet biztosít a fogaknak, mint a xilit. (A legoptimálisabb védelem viszont az eritritol és a xilit kombinációjával érhető el.) A xilit (nyírfacukor), mivel kifejezetten alacsony a glikémiás indexe (GI=7-13), a vércukorszintet egyenletesen alacsonyan tartja. A xilit egy természetes édesítőszer, egy édes kristályos szénhidrát, amely szinte minden zöldségben és gyümölcsben előfordul.


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?