Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres tejszíntorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskótatortához:

5 db tojás
25 dkg cukor
1,5 dl tej
0,5 dl olaj
30 dkg liszt

Krémhez:

1,5 dl víz
4 dl hulala
20 dkg eper

Tetejére:

50 dkg eper
1 dl víz

Díszítéshez:

hulala
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásfehérjéket 10 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgákat a többi cukorral a tejjel, az olajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos kakaóporos lisztet. Végül a fehérjehabot. Egy 26 cm-es tortakarikában megsütjük 170 fokon légkeveréses sütőben.
A krémhez a pudingport kikeverjük a vízzel, hozzáadjuk a felvert hulalát és a feldarabolt epret. Ezzel töltjük meg a felvágott tortalapot, úgy, hogy a tetejét is megkenjük a krémmel. Erre rakjuk a félbevágott epreket. Betesszük a hűtőbe 2-3 órára. Közben a zselatint felfőzzük, és ha kihűlt ecsettel megkenjük az eperszemeket. Felvert hulalával díszíthetjük tetszés szerint.

Tálalás

16 szelet.

Tárolás

Hűtőben.
Epres tejszíntorta Epres tejszíntorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
59 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
66 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
108 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!