Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres túrókocka

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

25 dkg liszt
1 csipet só (nagy)
10 dkg porcukor
1 nagyobb tojás
12,5 dkg margarin

Töltelékhez:

2 púpos ek. búzadara
40 dkg eper
50 dkg túró
2 egész tojás
20 dkg porcukor
50 dkg tejföl
2 púpos ek. étkezési keményítő

Tepsi kenéséhez:

2 dkg margarin
1 ek. liszt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóit egy tálban alaposan összedolgozzuk.
Lisztezett felületen egy közepes méretű (33*20 cm) tepsi méretére nyújtjuk.
A tepsit kikenjük margarinnal, kilisztezzük és belefektetjük a kinyújtott tésztát úgy, hogy legyen egy kis pereme is a tepsi oldalán.
Egy villával szurkáljuk meg.
Az epret alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk.
Ha nagyobb szemek, daraboljuk kisebbre és kicsit csepegtessük le.
A töltelékhez a túrót törjük át (én krumpli törőt használtam, de lehet mixer is) és adjuk hozzá a tojásokat, a tejfölt, a vaníliát, a keményítőt és a porcukrot.
Keverjük jól össze.
A tésztát szórjuk meg egy ek. búzadarával, majd fektessük rá az epreket, majd szórjuk rá a maradék darát.
Szépen öntsük rá a túrós masszát.
Előmelegített sütőben 180 fokon 50 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

Tálalás

Porcukorral meghintve kínáljuk.

Tárolás

Mindenképpen hűtőben ajánlott tárolni.

Alternatív elkészítés

Hagyjuk a tepsiben legalább 15 percet pihenni és nagyon szépen szeletelhető.
Epres túrókocka Epres túrókocka

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
62 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!