
Epres túrókocka


Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Tepsi kenéséhez:
Elkészítés
Elkészítés
Lisztezett felületen egy közepes méretű (33*20 cm) tepsi méretére nyújtjuk.
A tepsit kikenjük margarinnal, kilisztezzük és belefektetjük a kinyújtott tésztát úgy, hogy legyen egy kis pereme is a tepsi oldalán.
Egy villával szurkáljuk meg.
Az epret alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk.
Ha nagyobb szemek, daraboljuk kisebbre és kicsit csepegtessük le.
A töltelékhez a túrót törjük át (én krumpli törőt használtam, de lehet mixer is) és adjuk hozzá a tojásokat, a tejfölt, a vaníliát, a keményítőt és a porcukrot.
Keverjük jól össze.
A tésztát szórjuk meg egy ek. búzadarával, majd fektessük rá az epreket, majd szórjuk rá a maradék darát.
Szépen öntsük rá a túrós masszát.
Előmelegített sütőben 180 fokon 50 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés



Epres túrókocka
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Tepsi kenéséhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Lisztezett felületen egy közepes méretű (33*20 cm) tepsi méretére nyújtjuk.
A tepsit kikenjük margarinnal, kilisztezzük és belefektetjük a kinyújtott tésztát úgy, hogy legyen egy kis pereme is a tepsi oldalán.
Egy villával szurkáljuk meg.
Az epret alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk.
Ha nagyobb szemek, daraboljuk kisebbre és kicsit csepegtessük le.
A töltelékhez a túrót törjük át (én krumpli törőt használtam, de lehet mixer is) és adjuk hozzá a tojásokat, a tejfölt, a vaníliát, a keményítőt és a porcukrot.
Keverjük jól össze.
A tésztát szórjuk meg egy ek. búzadarával, majd fektessük rá az epreket, majd szórjuk rá a maradék darát.
Szépen öntsük rá a túrós masszát.
Előmelegített sütőben 180 fokon 50 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?