Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Erdeigyümölcsös-tejszínes torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

8 tojás
8 ek. cukor
8 ek. liszt

Zselés réteg:

1 dl cukor
1 dl piros színű gyümölcs szörp
1,5 dl víz
35 dkg fagyasztott erdei gyümölcs

Tejszínes réteg:

3 dl hulala tejszín
20 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
10-15 dkg porcukor (ízlés szerint)

Díszíteni:

4 dl hulala tejszín
porcukor
citromfű
színes cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Megsütjük a piskótát, kihűtjük, és három lapra vágjuk. A zselés réteghez a zselatint elkeverjük a cukorral, szörppel és vízzel, felfőzzük. A gyümölcsöt félig kiolvasztjuk mikróban és a langyosra hűlt zselatinhoz keverjük. Kicsit keverünk rajta és mielőtt a hideg gyümölcstől teljesen megdermedne gyorsan az alsó piskótalapra öntjük és elsimítjuk. Befedjük a második lappal és kicsit megnyomkodjuk, hűtőbe rakjuk.
A tejszínes réteghez a zselatint elkeverjük 1/2 dl vízben, mikróban felolvasztjuk és lehűtjük. A gyümölcsöt teljesen felolvasztjuk és kiveszünk belőle 3 kanállal a díszítő tejszín megszínezéséhez. A tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral, beleforgatjuk a gyümölcsöt, hozzáöntjük a zselatint, gyorsan elkeverjük és a második piskótalapra kenjük, befedjük a harmadik lappal.
A díszítéshez a tejszínt kemény habbá verjük, ízesítjük porcukorral és kiveszünk belőle 4 evőkanállal. A meghagyott három kanál gyümölcsöt szűrőn átpasszírozzuk és megszínezzük vele a tejszínhabot.
A rózsaszín habbal körbekenjük a tortát és kidíszítjük fehér és rózsaszín habbal, citromfűvel és színes cukorral.
Erdeigyümölcsös-tejszínes torta Erdeigyümölcsös-tejszínes torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!