
Erdeigyümölcsös-tejszínes torta


Hozzávalók
Piskóta:
Zselés réteg:
Tejszínes réteg:
Díszíteni:
Elkészítés
Elkészítés
A tejszínes réteghez a zselatint elkeverjük 1/2 dl vízben, mikróban felolvasztjuk és lehűtjük. A gyümölcsöt teljesen felolvasztjuk és kiveszünk belőle 3 kanállal a díszítő tejszín megszínezéséhez. A tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral, beleforgatjuk a gyümölcsöt, hozzáöntjük a zselatint, gyorsan elkeverjük és a második piskótalapra kenjük, befedjük a harmadik lappal.
A díszítéshez a tejszínt kemény habbá verjük, ízesítjük porcukorral és kiveszünk belőle 4 evőkanállal. A meghagyott három kanál gyümölcsöt szűrőn átpasszírozzuk és megszínezzük vele a tejszínhabot.
A rózsaszín habbal körbekenjük a tortát és kidíszítjük fehér és rózsaszín habbal, citromfűvel és színes cukorral.



Erdeigyümölcsös-tejszínes torta
Hozzávalók
Zselés réteg:
Tejszínes réteg:
Díszíteni:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tejszínes réteghez a zselatint elkeverjük 1/2 dl vízben, mikróban felolvasztjuk és lehűtjük. A gyümölcsöt teljesen felolvasztjuk és kiveszünk belőle 3 kanállal a díszítő tejszín megszínezéséhez. A tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral, beleforgatjuk a gyümölcsöt, hozzáöntjük a zselatint, gyorsan elkeverjük és a második piskótalapra kenjük, befedjük a harmadik lappal.
A díszítéshez a tejszínt kemény habbá verjük, ízesítjük porcukorral és kiveszünk belőle 4 evőkanállal. A meghagyott három kanál gyümölcsöt szűrőn átpasszírozzuk és megszínezzük vele a tejszínhabot.
A rózsaszín habbal körbekenjük a tortát és kidíszítjük fehér és rózsaszín habbal, citromfűvel és színes cukorral.


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?