Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Eszterházy torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Eszterházy torta

Lapok: ( 5db-ot kell sütni)

Laphoz:

2 tojásfehérje
7 dkg cukor
6 dkg dió
2 dkg liszt
egy csipet só

Krém:

6 dl tej
10 dkg darált dió
4 dl tejszín
1 evőkanál rum

Díszítéshez:

5 dkg étcsokoládé
20 dkg fehér csokoládé
darált dió
Dr. Oetker Marcipán (rózsa és levélhez)
1 dl tejszín
5 dkg csoki a díszeknek
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tortaformának csak a lemezét kell használni kenőkéssel szépen el lehet kenni rajta a tojásfehérjés masszát.
A tojásfehérjét kemény habbá vertem, és hozzászitáltam a diós lisztet. Nem kell bele a sárgája! Majd légkeveréses előmelegített sütőben 170 fokon 15 percig sütöttem mind az 5 lapot.
A tejben felfőztem a pudingot.
Sűrűn kevergetve hűtöttem ki. Közben ledaráltam a diót, és kimértem belőle először 100 g-ot, majd belekevertem a pudingba, a rumaromával együtt.
A tejszínt kemény habbá vertem, és óvatosan a krémbe forgattam.
Ezzel töltöttem meg a tortát, úgy, hogy olyan vastag krém legyen a lapok között, mint amilyen a lap maga. Maradt az oldalára is, bevontam vele azt is.
Azt oldalát megszórtam darált dióval. Behűtöttem egy napra. Aztán a tetejét bevontam olvasztott csokival és ráspiráloztam az étcsokoládét, amit mikróban olvasztottam. Közben gőzön megolvasztottam a fehér csoki. Aztán mintát húztam bele.
(Mivel nem voltam elég ügyes az írókás papír engedett és megfolyt néhány helyen, a csokis spirál nem sikerült olyan szépen.)
A rózsákat a következőképen készítettem:
A marcipánból kivettem egy adagnyit és színeztem ételfestékkel majd rózsákat készítettem belőle.
A másik díszt, ami csokiból készült olvasztott csokival rajzoltam meg a sütőpapír alá tett mintával és hűtöttem le.
Jó étvágyat hozzá!
Eszterházy torta Eszterházy torta Eszterházy torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
46 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!