
Eszterházy torta


Hozzávalók
Eszterházy torta
Laphoz:
Krém:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés
A tojásfehérjét kemény habbá vertem, és hozzászitáltam a diós lisztet. Nem kell bele a sárgája! Majd légkeveréses előmelegített sütőben 170 fokon 15 percig sütöttem mind az 5 lapot.
A tejben felfőztem a pudingot.
Sűrűn kevergetve hűtöttem ki. Közben ledaráltam a diót, és kimértem belőle először 100 g-ot, majd belekevertem a pudingba, a rumaromával együtt.
A tejszínt kemény habbá vertem, és óvatosan a krémbe forgattam.
Ezzel töltöttem meg a tortát, úgy, hogy olyan vastag krém legyen a lapok között, mint amilyen a lap maga. Maradt az oldalára is, bevontam vele azt is.
Azt oldalát megszórtam darált dióval. Behűtöttem egy napra. Aztán a tetejét bevontam olvasztott csokival és ráspiráloztam az étcsokoládét, amit mikróban olvasztottam. Közben gőzön megolvasztottam a fehér csoki. Aztán mintát húztam bele.
(Mivel nem voltam elég ügyes az írókás papír engedett és megfolyt néhány helyen, a csokis spirál nem sikerült olyan szépen.)
A rózsákat a következőképen készítettem:
A marcipánból kivettem egy adagnyit és színeztem ételfestékkel majd rózsákat készítettem belőle.
A másik díszt, ami csokiból készült olvasztott csokival rajzoltam meg a sütőpapír alá tett mintával és hűtöttem le.
Jó étvágyat hozzá!




Eszterházy torta
Hozzávalók
Eszterházy torta
Laphoz:
Krém:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tojásfehérjét kemény habbá vertem, és hozzászitáltam a diós lisztet. Nem kell bele a sárgája! Majd légkeveréses előmelegített sütőben 170 fokon 15 percig sütöttem mind az 5 lapot.
A tejben felfőztem a pudingot.
Sűrűn kevergetve hűtöttem ki. Közben ledaráltam a diót, és kimértem belőle először 100 g-ot, majd belekevertem a pudingba, a rumaromával együtt.
A tejszínt kemény habbá vertem, és óvatosan a krémbe forgattam.
Ezzel töltöttem meg a tortát, úgy, hogy olyan vastag krém legyen a lapok között, mint amilyen a lap maga. Maradt az oldalára is, bevontam vele azt is.
Azt oldalát megszórtam darált dióval. Behűtöttem egy napra. Aztán a tetejét bevontam olvasztott csokival és ráspiráloztam az étcsokoládét, amit mikróban olvasztottam. Közben gőzön megolvasztottam a fehér csoki. Aztán mintát húztam bele.
(Mivel nem voltam elég ügyes az írókás papír engedett és megfolyt néhány helyen, a csokis spirál nem sikerült olyan szépen.)
A rózsákat a következőképen készítettem:
A marcipánból kivettem egy adagnyit és színeztem ételfestékkel majd rózsákat készítettem belőle.
A másik díszt, ami csokiból készült olvasztott csokival rajzoltam meg a sütőpapír alá tett mintával és hűtöttem le.
Jó étvágyat hozzá!



Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?