Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Eszterházy torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Eszterházy torta

Lapok: ( 5db-ot kell sütni)

Laphoz:

2 tojásfehérje
7 dkg cukor
6 dkg dió
2 dkg liszt
egy csipet só

Krém:

6 dl tej
10 dkg darált dió
4 dl tejszín
1 evőkanál rum

Díszítéshez:

5 dkg étcsokoládé
20 dkg fehér csokoládé
darált dió
Dr. Oetker Marcipán (rózsa és levélhez)
1 dl tejszín
5 dkg csoki a díszeknek
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tortaformának csak a lemezét kell használni kenőkéssel szépen el lehet kenni rajta a tojásfehérjés masszát.
A tojásfehérjét kemény habbá vertem, és hozzászitáltam a diós lisztet. Nem kell bele a sárgája! Majd légkeveréses előmelegített sütőben 170 fokon 15 percig sütöttem mind az 5 lapot.
A tejben felfőztem a pudingot.
Sűrűn kevergetve hűtöttem ki. Közben ledaráltam a diót, és kimértem belőle először 100 g-ot, majd belekevertem a pudingba, a rumaromával együtt.
A tejszínt kemény habbá vertem, és óvatosan a krémbe forgattam.
Ezzel töltöttem meg a tortát, úgy, hogy olyan vastag krém legyen a lapok között, mint amilyen a lap maga. Maradt az oldalára is, bevontam vele azt is.
Azt oldalát megszórtam darált dióval. Behűtöttem egy napra. Aztán a tetejét bevontam olvasztott csokival és ráspiráloztam az étcsokoládét, amit mikróban olvasztottam. Közben gőzön megolvasztottam a fehér csoki. Aztán mintát húztam bele.
(Mivel nem voltam elég ügyes az írókás papír engedett és megfolyt néhány helyen, a csokis spirál nem sikerült olyan szépen.)
A rózsákat a következőképen készítettem:
A marcipánból kivettem egy adagnyit és színeztem ételfestékkel majd rózsákat készítettem belőle.
A másik díszt, ami csokiból készült olvasztott csokival rajzoltam meg a sütőpapír alá tett mintával és hűtöttem le.
Jó étvágyat hozzá!
Eszterházy torta Eszterházy torta Eszterházy torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!