Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Eszterházy torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskótához:

8 tojás
8 ek. cukor
6 ek. liszt
10 dkg darált dió

Krém:

9 dl tej
10 dkg darált dió
25 dkg margarin
rumaroma
csipet fahéj
10 ek. cukor

Díszítés:

10 dkg fehér tortabevonó
2 dl habtejszín
darált dió
fél diógerezdek
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A krémet érdemes hamarabb elkészíteni, mert könnyebb lesz vele dolgozni. A díszeket is el lehet korábban készíteni, hiszen ha a diót karamellbe forgatjuk, akkor annak ki kell hűlnie!

Elkészítés

Piskótát a szokásos módon elkészítjük: a tojásokat szétválasztjuk. A cukor felével felverjük a tojás fehérjét, másik felével a sárgáját. Majd liszttel, sütőporral, dióval összekeverjük és 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt megsütjük.
Krém: a tej felét a pudingokkal csomómentesre keverjük, a másik felét a cukorral és a fahéjjal felfőzzük. Ha felforrt, a pudingporos tejet hozzáöntjük. Teljesen kihűtjük. A margarint kihabosítjuk és hozzákeverjük a pudingot, a darált diót és a rumot.
A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk és betöltjük a krémmel. A tetejét nem, de az oldalát is lekenjük krémmel.
Díszítés: a csokikat vízgőz felett megolvasztjuk, pár csepp olajjal hígítjuk, majd ízlés szerint rákenjük az egyiket a tészta tetejére, a másikat pedig csigavonalban csorgatjuk rá. Fogpiszkálóval becsíkozzuk. Így kapjuk meg a hálót! Jól lehűtjük!
Darált dióval szórjuk be az oldalát. A tejszínt felverjük, habzsákba töltjük és díszítjük vele a tortát. Továbbá tehetünk rá fél diógerezdeket és karamellből készült díszeket is.
Legalább 3 órát hűtjük.

Tálalás

Legalább 8 nagy szelet lesz belőle! De ez a tortaforma nagyságától függ!

Tárolás

Mindenképpen hűtőben kell tartani.

Alternatív elkészítés

Nem kötelező rá pókhálót készíteni. Le lehet egyszerűen kenni krémmel is! :)
Eszterházy torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
45 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!