
Eszterházy torta


Hozzávalók
Piskótához:
Krém:
Díszítés:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Krém: a tej felét a pudingokkal csomómentesre keverjük, a másik felét a cukorral és a fahéjjal felfőzzük. Ha felforrt, a pudingporos tejet hozzáöntjük. Teljesen kihűtjük. A margarint kihabosítjuk és hozzákeverjük a pudingot, a darált diót és a rumot.
A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk és betöltjük a krémmel. A tetejét nem, de az oldalát is lekenjük krémmel.
Díszítés: a csokikat vízgőz felett megolvasztjuk, pár csepp olajjal hígítjuk, majd ízlés szerint rákenjük az egyiket a tészta tetejére, a másikat pedig csigavonalban csorgatjuk rá. Fogpiszkálóval becsíkozzuk. Így kapjuk meg a hálót! Jól lehűtjük!
Darált dióval szórjuk be az oldalát. A tejszínt felverjük, habzsákba töltjük és díszítjük vele a tortát. Továbbá tehetünk rá fél diógerezdeket és karamellből készült díszeket is.
Legalább 3 órát hűtjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés


Eszterházy torta
Hozzávalók
Krém:
Díszítés:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Krém: a tej felét a pudingokkal csomómentesre keverjük, a másik felét a cukorral és a fahéjjal felfőzzük. Ha felforrt, a pudingporos tejet hozzáöntjük. Teljesen kihűtjük. A margarint kihabosítjuk és hozzákeverjük a pudingot, a darált diót és a rumot.
A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk és betöltjük a krémmel. A tetejét nem, de az oldalát is lekenjük krémmel.
Díszítés: a csokikat vízgőz felett megolvasztjuk, pár csepp olajjal hígítjuk, majd ízlés szerint rákenjük az egyiket a tészta tetejére, a másikat pedig csigavonalban csorgatjuk rá. Fogpiszkálóval becsíkozzuk. Így kapjuk meg a hálót! Jól lehűtjük!
Darált dióval szórjuk be az oldalát. A tejszínt felverjük, habzsákba töltjük és díszítjük vele a tortát. Továbbá tehetünk rá fél diógerezdeket és karamellből készült díszeket is.
Legalább 3 órát hűtjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?