
Fagyi szelet


Hozzávalók
Laphoz:
Krémhez:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
A krémhez a pudingport egy kevés tejjel, a liszttel, a tojássárgákkal kikeverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk és sűrűre főzzük a pudingporos keverékkel. Ha kihűlt kikeverjük és hozzáadjuk a kihabosított margarint. Ezt kenjük a lap tetejére. Majd a tojásfehérjéket a cukorral gőz felett habbá verjük, és rákenjük a krém tetejére. Betesszük a hűtőbe 2-3 órára, majd felszeleteljük, és megszórjuk a tortadarával.
Tálalás
Tárolás



Fagyi szelet
Hozzávalók
Krémhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A krémhez a pudingport egy kevés tejjel, a liszttel, a tojássárgákkal kikeverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk és sűrűre főzzük a pudingporos keverékkel. Ha kihűlt kikeverjük és hozzáadjuk a kihabosított margarint. Ezt kenjük a lap tetejére. Majd a tojásfehérjéket a cukorral gőz felett habbá verjük, és rákenjük a krém tetejére. Betesszük a hűtőbe 2-3 órára, majd felszeleteljük, és megszórjuk a tortadarával.
Tálalás
Tárolás


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?