Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fagyi szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Laphoz:

4 db tojás
20 dkg cukor
10 dkg dió
20 dkg liszt
0,5 dl olaj
1 dl tej

Krémhez:

6 dl tej
2 dkg liszt
6 db tojássárga
20 dkg cukor
30 dkg margarin

Tetejére:

6 db tojásfehérje
20 dkg cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojások fehérjét 8 dkg cukorral habbá verjük. A tojások sárgáját a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk. Majd hozzákeverjük a dióval, sütőporral elkevert lisztet, végül a fehérjehabot. Egy papírral bélelt 33×35 cm-es tepsiben megsütjük.
A krémhez a pudingport egy kevés tejjel, a liszttel, a tojássárgákkal kikeverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk és sűrűre főzzük a pudingporos keverékkel. Ha kihűlt kikeverjük és hozzáadjuk a kihabosított margarint. Ezt kenjük a lap tetejére. Majd a tojásfehérjéket a cukorral gőz felett habbá verjük, és rákenjük a krém tetejére. Betesszük a hűtőbe 2-3 órára, majd felszeleteljük, és megszórjuk a tortadarával.

Tálalás

Kb. 40 szelet

Tárolás

Hűtőben.
Fagyi szelet Fagyi szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
62 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!