Fagyi szelet
Hozzávalók
Laphoz:
4 db tojás
20 dkg cukor
10 dkg dió
20 dkg liszt
6 g Dr. Oetker sütőpor
0,5 dl olaj
1 dl tej
Krémhez:
1 csomag Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
6 dl tej
2 dkg liszt
6 db tojássárga
20 dkg cukor
30 dkg margarin
Tetejére:
6 db tojásfehérje
20 dkg cukor
3 dkg Dr. Oetker Tortadara kakaós
Elkészítés
Elkészítés
A tojások fehérjét 8 dkg cukorral habbá verjük. A tojások sárgáját a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk. Majd hozzákeverjük a dióval, sütőporral elkevert lisztet, végül a fehérjehabot. Egy papírral bélelt 33×35 cm-es tepsiben megsütjük.
A krémhez a pudingport egy kevés tejjel, a liszttel, a tojássárgákkal kikeverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk és sűrűre főzzük a pudingporos keverékkel. Ha kihűlt kikeverjük és hozzáadjuk a kihabosított margarint. Ezt kenjük a lap tetejére. Majd a tojásfehérjéket a cukorral gőz felett habbá verjük, és rákenjük a krém tetejére. Betesszük a hűtőbe 2-3 órára, majd felszeleteljük, és megszórjuk a tortadarával.
A krémhez a pudingport egy kevés tejjel, a liszttel, a tojássárgákkal kikeverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk és sűrűre főzzük a pudingporos keverékkel. Ha kihűlt kikeverjük és hozzáadjuk a kihabosított margarint. Ezt kenjük a lap tetejére. Majd a tojásfehérjéket a cukorral gőz felett habbá verjük, és rákenjük a krém tetejére. Betesszük a hűtőbe 2-3 órára, majd felszeleteljük, és megszórjuk a tortadarával.
Tálalás
Kb. 40 szelet
Tárolás
Hűtőben.
Kedvencnek jelölöm
Fagyi szelet
Hozzávalók
Krémhez:
1 csomag Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
6 dl tej
2 dkg liszt
6 db tojássárga
20 dkg cukor
30 dkg margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tojások fehérjét 8 dkg cukorral habbá verjük. A tojások sárgáját a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk. Majd hozzákeverjük a dióval, sütőporral elkevert lisztet, végül a fehérjehabot. Egy papírral bélelt 33×35 cm-es tepsiben megsütjük.
A krémhez a pudingport egy kevés tejjel, a liszttel, a tojássárgákkal kikeverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk és sűrűre főzzük a pudingporos keverékkel. Ha kihűlt kikeverjük és hozzáadjuk a kihabosított margarint. Ezt kenjük a lap tetejére. Majd a tojásfehérjéket a cukorral gőz felett habbá verjük, és rákenjük a krém tetejére. Betesszük a hűtőbe 2-3 órára, majd felszeleteljük, és megszórjuk a tortadarával.
A krémhez a pudingport egy kevés tejjel, a liszttel, a tojássárgákkal kikeverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk és sűrűre főzzük a pudingporos keverékkel. Ha kihűlt kikeverjük és hozzáadjuk a kihabosított margarint. Ezt kenjük a lap tetejére. Majd a tojásfehérjéket a cukorral gőz felett habbá verjük, és rákenjük a krém tetejére. Betesszük a hűtőbe 2-3 órára, majd felszeleteljük, és megszórjuk a tortadarával.
Tálalás
Kb. 40 szelet
Tárolás
Hűtőben.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?