Fahéjas szelet
40-60 perc között
Kis gyakorlat szükséges
Hozzávalók
Fahéjas szelet
40 dkg finomliszt
10 dkg porcukor
5 dkg vaj
2 tojás
3 ek. méz
2 ek. Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
1 mk. szódabikarbóna
1 tk. őrölt fahéj
A krémhez:
- 2 cs. Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
6 dl tej
15 dkg porcukor
25 dkg vaj vagy Rama
1 cs. Dr. Oetker Vanillincukor
1 kk. őrölt fahéj
A tetejére:
5 dkg porcukor
4 dkg Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
kevés tej
Elkészítés
Elkészítés
A tésztához gőz felett megolvasztjuk a vajat, majd hozzákeverjük a mézet, a porcukrot, a tojást, a kakaót és a fahéjat. Ha egyneművé vált, hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet, és tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagoljuk, és kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
A pudingport a tejjel megfőzzük, a vajat habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a fahéjjal, majd a kettőt alaposan összedolgozzuk.
A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket lappá nyújtjuk, villával megszurkáljuk, és tepsi hátán megsütjük.
A lapokat megtöltjük a krémmel. A porcukrot és kakaóport kevés tejjel összefőzzük, és a sütemény tetejére kenjük. Másnap szeleteljük.
A pudingport a tejjel megfőzzük, a vajat habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a fahéjjal, majd a kettőt alaposan összedolgozzuk.
A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket lappá nyújtjuk, villával megszurkáljuk, és tepsi hátán megsütjük.
A lapokat megtöltjük a krémmel. A porcukrot és kakaóport kevés tejjel összefőzzük, és a sütemény tetejére kenjük. Másnap szeleteljük.
Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm
Fahéjas szelet
Hozzávalók
Fahéjas szelet
40 dkg finomliszt
10 dkg porcukor
5 dkg vaj
2 tojás
3 ek. méz
1 mk. szódabikarbóna
1 tk. őrölt fahéj
A krémhez:
6 dl tej
15 dkg porcukor
25 dkg vaj vagy Rama
1 cs. Dr. Oetker Vanillincukor
1 kk. őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tésztához gőz felett megolvasztjuk a vajat, majd hozzákeverjük a mézet, a porcukrot, a tojást, a kakaót és a fahéjat. Ha egyneművé vált, hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet, és tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagoljuk, és kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
A pudingport a tejjel megfőzzük, a vajat habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a fahéjjal, majd a kettőt alaposan összedolgozzuk.
A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket lappá nyújtjuk, villával megszurkáljuk, és tepsi hátán megsütjük.
A lapokat megtöltjük a krémmel. A porcukrot és kakaóport kevés tejjel összefőzzük, és a sütemény tetejére kenjük. Másnap szeleteljük.
A pudingport a tejjel megfőzzük, a vajat habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a fahéjjal, majd a kettőt alaposan összedolgozzuk.
A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket lappá nyújtjuk, villával megszurkáljuk, és tepsi hátán megsütjük.
A lapokat megtöltjük a krémmel. A porcukrot és kakaóport kevés tejjel összefőzzük, és a sütemény tetejére kenjük. Másnap szeleteljük.
Legújabb cikkek
2024-10-17
0
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
2024-09-06
0
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?