
Fánk muffin formában


Hozzávalók
Hozzávalók:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
(elkészíthetjük robotgéppel vagy kenyérsütő gép dagasztó-kelesztő programján is.)
Amikor a tészta megkelt, nyújtó táblára helyezzük 0,5 cm-re kinyújtjuk, pohárral, pogácsa szaggatóval kiszúrjuk, lekvárral megtöltjük, gombócokat formálunk (ügyeljünk arra, hogy a lekvár ne kerüljön a tészta szélére, mert akkor nem ragad jól össze és sütéskor kifolyhat) muffin formába tesszük, amit először egy csepp étolajjal kikenünk, majd kibéleljük a kapszlikkal (papírformák), ebbe is csepegtetünk 1-2 csepp étolajat. Kelesztjük kb. 30 percet majd 180°-os előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük. Tetejét porcukorral megszórjuk.
Tálalás
Alternatív elkészítés



Fánk muffin formában
Hozzávalók
Hozzávalók:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
(elkészíthetjük robotgéppel vagy kenyérsütő gép dagasztó-kelesztő programján is.)
Amikor a tészta megkelt, nyújtó táblára helyezzük 0,5 cm-re kinyújtjuk, pohárral, pogácsa szaggatóval kiszúrjuk, lekvárral megtöltjük, gombócokat formálunk (ügyeljünk arra, hogy a lekvár ne kerüljön a tészta szélére, mert akkor nem ragad jól össze és sütéskor kifolyhat) muffin formába tesszük, amit először egy csepp étolajjal kikenünk, majd kibéleljük a kapszlikkal (papírformák), ebbe is csepegtetünk 1-2 csepp étolajat. Kelesztjük kb. 30 percet majd 180°-os előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük. Tetejét porcukorral megszórjuk.
Tálalás
Alternatív elkészítés


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?