Fánk muffin formában
Hozzávalók
Hozzávalók:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
(elkészíthetjük robotgéppel vagy kenyérsütő gép dagasztó-kelesztő programján is.)
Amikor a tészta megkelt, nyújtó táblára helyezzük 0,5 cm-re kinyújtjuk, pohárral, pogácsa szaggatóval kiszúrjuk, lekvárral megtöltjük, gombócokat formálunk (ügyeljünk arra, hogy a lekvár ne kerüljön a tészta szélére, mert akkor nem ragad jól össze és sütéskor kifolyhat) muffin formába tesszük, amit először egy csepp étolajjal kikenünk, majd kibéleljük a kapszlikkal (papírformák), ebbe is csepegtetünk 1-2 csepp étolajat. Kelesztjük kb. 30 percet majd 180°-os előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük. Tetejét porcukorral megszórjuk.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Fánk muffin formában
Hozzávalók
Hozzávalók:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
(elkészíthetjük robotgéppel vagy kenyérsütő gép dagasztó-kelesztő programján is.)
Amikor a tészta megkelt, nyújtó táblára helyezzük 0,5 cm-re kinyújtjuk, pohárral, pogácsa szaggatóval kiszúrjuk, lekvárral megtöltjük, gombócokat formálunk (ügyeljünk arra, hogy a lekvár ne kerüljön a tészta szélére, mert akkor nem ragad jól össze és sütéskor kifolyhat) muffin formába tesszük, amit először egy csepp étolajjal kikenünk, majd kibéleljük a kapszlikkal (papírformák), ebbe is csepegtetünk 1-2 csepp étolajat. Kelesztjük kb. 30 percet majd 180°-os előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük. Tetejét porcukorral megszórjuk.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?