Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fánk muffin formában

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

50 dkg liszt
3 dkg élesztő
2,5 dl tej
5 dkg cukor
5 cl rum
3 tojássárgája
5 dkg vaj vagy margarin
1 citrom reszelt héja
csipet só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A muffin formát kiolajozni,muffin papírokkal kibélelni.

Elkészítés

A lisztben elkeverjük a sót, majd beleöntjük a cukros langyos tejben felfuttatott élesztőt, rumot, a tojássárgáját, citromhéjat, végül a felolvasztott, langyosra hűtött vajat vagy margarint. Alaposan kidolgozzuk, majd konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük.
(elkészíthetjük robotgéppel vagy kenyérsütő gép dagasztó-kelesztő programján is.)
Amikor a tészta megkelt, nyújtó táblára helyezzük 0,5 cm-re kinyújtjuk, pohárral, pogácsa szaggatóval kiszúrjuk, lekvárral megtöltjük, gombócokat formálunk (ügyeljünk arra, hogy a lekvár ne kerüljön a tészta szélére, mert akkor nem ragad jól össze és sütéskor kifolyhat) muffin formába tesszük, amit először egy csepp étolajjal kikenünk, majd kibéleljük a kapszlikkal (papírformák), ebbe is csepegtetünk 1-2 csepp étolajat. Kelesztjük kb. 30 percet majd 180°-os előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük. Tetejét porcukorral megszórjuk.

Tálalás

Ebből az adagból nekem 30 db fánk lett.

Alternatív elkészítés

Kemény sütésálló lekvárt használtam.
Fánk muffin formában Fánk muffin formában

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
80 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
36 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!