Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fehér csokoládé mousse torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

2 db tojás
4 dkg kristálycukor
4 dkg liszt

Ostya ropogós:

5 dkg fehér csokoládé
5 dkg mogyoró massza
5 dkg összetört ostyalap

Fehér csokoládé mousse:

20 dkg fehér csokoládé
1 dl tejszín
30 dkg tejszínhab
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A szokásos módon készítünk egy piskóta karikát, s kihűtjük!

Elkészítés

Vízgőzön megolvasztjuk az ostya rész csokoládéját, s a mogyorókrémet. Ha megolvadt hozzáadjuk az ostyát.
Ezzel kenjük meg a hideg piskótánkat.
Ráhelyezzük a tortaformát, mivel ebbe töltjük majd be!
Vízgőzön megolvasztjuk a mousse csokoládéját, a tejszínt felolvasztjuk. S a habot 90%-ra felverjük.
A forró tejszínt adagonként a csokihoz adjuk, majd óvatosan hozzákeverjük a felvert habot is.
Végül betöltjük a tortát.

Alternatív elkészítés

Egy éjszakán át hűtőben tároljuk!
Tejszínnel, s gyümölcsökkel díszíthető!
Fehér csokoládé mousse torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
54 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!