Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Feketeerdő torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

8 tojás
8 ek. cukor
6 ek. liszt

Meggyes réteg:

1 ü. magozott meggy befőtt
6 ek. cukor
1 dl meggylé
1,5 dl víz
6 dl hulala tejszín
4 ek. porcukor
5 dkg étcsoki
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Megsütjük a kakaós piskótát, kihűtjük, és 3 lapra vágjuk.
A meggylevet a vízzel, cukorral és zselatinnal felforraljuk, kihűtjük. Ha már kezd kocsonyásodni gyorsan belekeverjük a lecsepegtetett meggyet és az alsó piskótalapra egyengetjük. Gyorsan befedjük a második lappal és kicsit rányomjuk.
A tejszínt felverjük a porcukorral, kb. 2 cm vastagon megkenjük vele a második piskótalapot és befedjük a harmadik lappal. A maradék tejszínnel vékonyan körbekenjük a tortát és kidíszítjük. Habzsákból pöttyöket nyomunk a torta oldalára és tetejére, majd kerek végű késsel egyenként elhúzzuk. Kevés reszelt csokival és pár szem meggyel díszítjük.
Feketeerdő torta Feketeerdő torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!