
Feketeerdő torta


Hozzávalók
Piskóta:
Meggyes réteg:
Elkészítés
Elkészítés
A meggylevet a vízzel, cukorral és zselatinnal felforraljuk, kihűtjük. Ha már kezd kocsonyásodni gyorsan belekeverjük a lecsepegtetett meggyet és az alsó piskótalapra egyengetjük. Gyorsan befedjük a második lappal és kicsit rányomjuk.
A tejszínt felverjük a porcukorral, kb. 2 cm vastagon megkenjük vele a második piskótalapot és befedjük a harmadik lappal. A maradék tejszínnel vékonyan körbekenjük a tortát és kidíszítjük. Habzsákból pöttyöket nyomunk a torta oldalára és tetejére, majd kerek végű késsel egyenként elhúzzuk. Kevés reszelt csokival és pár szem meggyel díszítjük.



Feketeerdő torta
Hozzávalók
Meggyes réteg:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A meggylevet a vízzel, cukorral és zselatinnal felforraljuk, kihűtjük. Ha már kezd kocsonyásodni gyorsan belekeverjük a lecsepegtetett meggyet és az alsó piskótalapra egyengetjük. Gyorsan befedjük a második lappal és kicsit rányomjuk.
A tejszínt felverjük a porcukorral, kb. 2 cm vastagon megkenjük vele a második piskótalapot és befedjük a harmadik lappal. A maradék tejszínnel vékonyan körbekenjük a tortát és kidíszítjük. Habzsákból pöttyöket nyomunk a torta oldalára és tetejére, majd kerek végű késsel egyenként elhúzzuk. Kevés reszelt csokival és pár szem meggyel díszítjük.


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?