Feketeerdő torta
Hozzávalók
Piskóta:
Meggyes réteg:
Elkészítés
Elkészítés
A meggylevet a vízzel, cukorral és zselatinnal felforraljuk, kihűtjük. Ha már kezd kocsonyásodni gyorsan belekeverjük a lecsepegtetett meggyet és az alsó piskótalapra egyengetjük. Gyorsan befedjük a második lappal és kicsit rányomjuk.
A tejszínt felverjük a porcukorral, kb. 2 cm vastagon megkenjük vele a második piskótalapot és befedjük a harmadik lappal. A maradék tejszínnel vékonyan körbekenjük a tortát és kidíszítjük. Habzsákból pöttyöket nyomunk a torta oldalára és tetejére, majd kerek végű késsel egyenként elhúzzuk. Kevés reszelt csokival és pár szem meggyel díszítjük.
Feketeerdő torta
Hozzávalók
Meggyes réteg:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A meggylevet a vízzel, cukorral és zselatinnal felforraljuk, kihűtjük. Ha már kezd kocsonyásodni gyorsan belekeverjük a lecsepegtetett meggyet és az alsó piskótalapra egyengetjük. Gyorsan befedjük a második lappal és kicsit rányomjuk.
A tejszínt felverjük a porcukorral, kb. 2 cm vastagon megkenjük vele a második piskótalapot és befedjük a harmadik lappal. A maradék tejszínnel vékonyan körbekenjük a tortát és kidíszítjük. Habzsákból pöttyöket nyomunk a torta oldalára és tetejére, majd kerek végű késsel egyenként elhúzzuk. Kevés reszelt csokival és pár szem meggyel díszítjük.
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?