Feketeerdő torta fondat diszítéssel
Hozzávalók
Piskótához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Cukormasszához:
Elkészítés
Elkészítés
A meggylevet a pudingporral és a cukorral állandóan kevergetve főzzük sűrű krémmé. A tűzről levéve szórjuk bele a kimagozott meggyet.
A zselatint áztassuk 1 dl vízbe, majd melegítsük addig, míg teljesen feloldódik.
A tejszínt verjük kemény habbá, csorgassuk bele a zselatint. A meggyes és a tejszínes masszát külön-külön töltsük habzsákba.
A piskótát vágjuk három lapba, két lapot fektessünk egymás mellé, és a töltelékeket körben, csíkonként váltakozva, egyforma magasságban nyomjuk rá úgy, hogy a tejszínesből valamennyi krém megmaradjon.
A lapokat helyezzük egymásra, fedjük be a harmadikkal. A félretett tejszínes krémmel a tetejét és az oldalát vonjuk be, majd tegyük hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen.
Végül az oldalát szórjuk be csokoládéforgáccsal, a tetejét díszítsük tejszínhabbal, meggyszemekkel.
A fondat (cukormassza)
Azzal kezdjük, hogy a porcukrot szitáljuk át, minél finomabbra őrölt porcukrot válasszunk. Kb. fél kilónyit tegyünk keverőtálba, csináljunk közepére egy lyukat.
A zselatint keverjük el a vízzel, vízgőz fölött melegítsük fel, mikor már jó forró adjuk hozzá a margarint és a mézet, majd kavarjuk mindaddig, míg teljesen szétolvad benne. Öntsük a porcukorhoz, majd kanállal kavarjuk bele, adagoljuk közbe bele a porcukrot, mikor már nem tudjuk kanállal kavarni, akkor tegyük porcukorral meghintett munkalapra és gyúrjunk bele annyi porcukrot még, hogy ne ragadjon már a munkalapra, sem a kezünkre (nekem 1 kg porcukorból bő 100 gr-i maradt). Csomagoljuk fóliába be, tegyük bele zacskóba, majd hagyjuk, hogy pihenjen egy napot.
Mikor elővettem elég keménynek találtam, ezért gyúrtam még bele margarint, ezt úgy oldottam meg, hogy kezemet bekentem margarinnal vastagon, és úgy gyúrtam át egy kisebb adag masszát, így már jónak találtam.
Bevonásra nekem sokkal jobb volt, mint a házilag készített fondantom, a kisvirágok jól formázhatóak vele, szép vékonyra lehet nyújtani.
Feketeerdő torta fondat diszítéssel
Hozzávalók
Piskótához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Cukormasszához:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A meggylevet a pudingporral és a cukorral állandóan kevergetve főzzük sűrű krémmé. A tűzről levéve szórjuk bele a kimagozott meggyet.
A zselatint áztassuk 1 dl vízbe, majd melegítsük addig, míg teljesen feloldódik.
A tejszínt verjük kemény habbá, csorgassuk bele a zselatint. A meggyes és a tejszínes masszát külön-külön töltsük habzsákba.
A piskótát vágjuk három lapba, két lapot fektessünk egymás mellé, és a töltelékeket körben, csíkonként váltakozva, egyforma magasságban nyomjuk rá úgy, hogy a tejszínesből valamennyi krém megmaradjon.
A lapokat helyezzük egymásra, fedjük be a harmadikkal. A félretett tejszínes krémmel a tetejét és az oldalát vonjuk be, majd tegyük hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen.
Végül az oldalát szórjuk be csokoládéforgáccsal, a tetejét díszítsük tejszínhabbal, meggyszemekkel.
A fondat (cukormassza)
Azzal kezdjük, hogy a porcukrot szitáljuk át, minél finomabbra őrölt porcukrot válasszunk. Kb. fél kilónyit tegyünk keverőtálba, csináljunk közepére egy lyukat.
A zselatint keverjük el a vízzel, vízgőz fölött melegítsük fel, mikor már jó forró adjuk hozzá a margarint és a mézet, majd kavarjuk mindaddig, míg teljesen szétolvad benne. Öntsük a porcukorhoz, majd kanállal kavarjuk bele, adagoljuk közbe bele a porcukrot, mikor már nem tudjuk kanállal kavarni, akkor tegyük porcukorral meghintett munkalapra és gyúrjunk bele annyi porcukrot még, hogy ne ragadjon már a munkalapra, sem a kezünkre (nekem 1 kg porcukorból bő 100 gr-i maradt). Csomagoljuk fóliába be, tegyük bele zacskóba, majd hagyjuk, hogy pihenjen egy napot.
Mikor elővettem elég keménynek találtam, ezért gyúrtam még bele margarint, ezt úgy oldottam meg, hogy kezemet bekentem margarinnal vastagon, és úgy gyúrtam át egy kisebb adag masszát, így már jónak találtam.
Bevonásra nekem sokkal jobb volt, mint a házilag készített fondantom, a kisvirágok jól formázhatóak vele, szép vékonyra lehet nyújtani.
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?