
Fenyőtoboz szirup


Hozzávalók
Fenyőtoboz szirup
Elkészítés
Elkészítés
A tobozokat megmossuk, feltesszük főni annyi vízzel, hogy jól lepje el a tobozokat. Lassú tűznél kb. fél órát főzzük. A leve csúnya zavaros piros színű lesz, míg a tobozok elvesztik a színüket és világos barna színűvé válnak. Levesszük a tűzről és 24 órán át lefedve állni hagyjuk. Ekkor leszűrjük, a tobozokat gézbe rakva jól kicsavarjuk, minden cseppért kár. Ahány csupor lé lesz, annyi csupor cukorral sűrűre főzzük. A leve kitisztul. Kihűlve akácméz állaga kell legyen.
Ásványvízzel hígítva hűsítő. Orvosok szerint köhögés ellen kitűnő gyógyszer, 1-2 kanállal naponta megenni.
Alternatív elkészítés



Fenyőtoboz szirup
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tobozokat megmossuk, feltesszük főni annyi vízzel, hogy jól lepje el a tobozokat. Lassú tűznél kb. fél órát főzzük. A leve csúnya zavaros piros színű lesz, míg a tobozok elvesztik a színüket és világos barna színűvé válnak. Levesszük a tűzről és 24 órán át lefedve állni hagyjuk. Ekkor leszűrjük, a tobozokat gézbe rakva jól kicsavarjuk, minden cseppért kár. Ahány csupor lé lesz, annyi csupor cukorral sűrűre főzzük. A leve kitisztul. Kihűlve akácméz állaga kell legyen.
Ásványvízzel hígítva hűsítő. Orvosok szerint köhögés ellen kitűnő gyógyszer, 1-2 kanállal naponta megenni.
Alternatív elkészítés


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?