Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fenyőtoboz szirup

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Fenyőtoboz szirup

Fenyőtoboz
víz
cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Most jelenik meg a fenyőfákon az új friss toboz. Ez piros színű, nincs elcsontosodva, olajbogyó nagyságúak, az ágak végén csücsülnek, igaz a magasabb ágakon.
A tobozokat megmossuk, feltesszük főni annyi vízzel, hogy jól lepje el a tobozokat. Lassú tűznél kb. fél órát főzzük. A leve csúnya zavaros piros színű lesz, míg a tobozok elvesztik a színüket és világos barna színűvé válnak. Levesszük a tűzről és 24 órán át lefedve állni hagyjuk. Ekkor leszűrjük, a tobozokat gézbe rakva jól kicsavarjuk, minden cseppért kár. Ahány csupor lé lesz, annyi csupor cukorral sűrűre főzzük. A leve kitisztul. Kihűlve akácméz állaga kell legyen.
Ásványvízzel hígítva hűsítő. Orvosok szerint köhögés ellen kitűnő gyógyszer, 1-2 kanállal naponta megenni.

Alternatív elkészítés

Nem minden évben lesz új toboz a fenyőfákon. Az idén a Hargitán találtam, de ha jól emlékszem ezelőtt 3-4 éve tudtam rakni. Ugyanígy lehet készíteni szirupot friss fenyőhajtásból. Ez is jó köhögés ellen, meg persze hűsítőnek is.
Fenyőtoboz szirup Fenyőtoboz szirup

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!