Figaró férjek kedvence
Hozzávalók
Tészta:
27 dkg liszt
22 dkg margarin
1 tojássárgája
3 evőkanál víz
1 cs. Dr. Oetker Vanillincukor
1-2 evőkanál rum
Krém:
4 tojássárgája
30 dkg cukor
15 dkg darált dió
1 cs. Dr. Oetker Vanillincukor
1-2 evőkanál rum
25 dkg reszelt alma
5 tojásfehérje
Máz:
15 dkg vaj
3 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
2 evőkanál porcukor
Elkészítés
Előkészítés
Az almát megtisztítjuk és lereszeljük.
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és két lapot nyújtunk belőle. Normál méretű tepsi.
A krémhez a tojássárgákat a cukorral, a darált dióval, a vaníliás cukorral, a rummal, a reszelt almával, és az öt tojásfehérjéből vert kemény habbal összekeverjük. Az egyik tésztalapot kikent, lisztezett tepsibe tesszük. Rákenjük a krémet, beborítjuk a másik lappal, villával megböködjük, és közepes lángon 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Amikor kihűlt, rákenjük a felolvasztott vajból, a kakaóból és a porcukorból készített simára kevert mázat.
A krémhez a tojássárgákat a cukorral, a darált dióval, a vaníliás cukorral, a rummal, a reszelt almával, és az öt tojásfehérjéből vert kemény habbal összekeverjük. Az egyik tésztalapot kikent, lisztezett tepsibe tesszük. Rákenjük a krémet, beborítjuk a másik lappal, villával megböködjük, és közepes lángon 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Amikor kihűlt, rákenjük a felolvasztott vajból, a kakaóból és a porcukorból készített simára kevert mázat.
Alternatív elkészítés
Nagyon finom zamatos sütemény.
Kedvencnek jelölöm
Figaró férjek kedvence
Hozzávalók
Tészta:
27 dkg liszt
22 dkg margarin
1 tojássárgája
3 evőkanál víz
1 cs. Dr. Oetker Vanillincukor
1-2 evőkanál rum
Krém:
4 tojássárgája
30 dkg cukor
15 dkg darált dió
1 cs. Dr. Oetker Vanillincukor
1-2 evőkanál rum
25 dkg reszelt alma
5 tojásfehérje
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Az almát megtisztítjuk és lereszeljük.
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és két lapot nyújtunk belőle. Normál méretű tepsi.
A krémhez a tojássárgákat a cukorral, a darált dióval, a vaníliás cukorral, a rummal, a reszelt almával, és az öt tojásfehérjéből vert kemény habbal összekeverjük. Az egyik tésztalapot kikent, lisztezett tepsibe tesszük. Rákenjük a krémet, beborítjuk a másik lappal, villával megböködjük, és közepes lángon 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Amikor kihűlt, rákenjük a felolvasztott vajból, a kakaóból és a porcukorból készített simára kevert mázat.
A krémhez a tojássárgákat a cukorral, a darált dióval, a vaníliás cukorral, a rummal, a reszelt almával, és az öt tojásfehérjéből vert kemény habbal összekeverjük. Az egyik tésztalapot kikent, lisztezett tepsibe tesszük. Rákenjük a krémet, beborítjuk a másik lappal, villával megböködjük, és közepes lángon 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Amikor kihűlt, rákenjük a felolvasztott vajból, a kakaóból és a porcukorból készített simára kevert mázat.
Alternatív elkészítés
Nagyon finom zamatos sütemény.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?