Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fondant virágos tejszíntorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

5 db tojás
25 dkg cukor
1,5 dl tej
0,5 dl olaj
30 dkg liszt

Krém:

1 tasak pudingpor (ízlés szerinti ízesítésű)
1,5 dl víz
5 dl tejszín

Burkoláshoz:

fondant

Díszítéshez:

fondant virágok
olaj
pár csepp víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskótához a tojásfehérjét 10 dkg cukorral habbá verjük, a tojássárgáját a többi cukorral, az olajjal, a tejjel kihabosítjuk. Majd hozzákeverjük a sütőporos lisztet, végül a fehérjehabot. Kerek, vagy szögletes formában megsütjük.
A krémhez a pudingot a vízzel kikeverjük, és hozzáadjuk a felvert tejszínt. Ezzel töltjük meg a piskótát. A tortát kívül is bevonjuk vékonyan, majd ha jól lehűtöttük, beburkoljuk fondant-tal.
Ezután, úgynevezett ugrasztott csokival feldíszítjük. Azt úgy készítjük, hogy jó minőségű tortabevonót pici olajjal felolvasztunk, és pár csepp vizet teszünk hozzá, ettől összeugrik, és nagyon jól lehet vele díszíteni.
Majd rátesszük a virágokat.

Tálalás

16 szelet

Tárolás

Hűtőben tároljuk!

Alternatív elkészítés

Én party tortabevonót használok. De ugrasztott csokit csak annyit készítsünk, ami a díszítéshez kell, mert utána ha megköt, már nem lehet semmire sem használni.
Fondant virágos tejszíntorta Fondant virágos tejszíntorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
63 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!