Csillag 4
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Foszlós kalács (kenyérsütőgépben sütve)

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Foszlós kalács (kenyérsütőgépben sütve)

2,5 dl tej
5 dkg vaj
2 tojás
50 dkg liszt
8 dkg cukor
1 kávéskanál só
10 dkg mazsola
10 dkg aszalt sárgabarack
10 dkg aszalt szilva
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az alapanyagokat a gyümölcsök kivételével a kenyérsütőgépbe tesszük: alulra kerül a tej, olvasztott vaj, tojás, majd jöhetnek a száraz alapanyagok. Orion sütőgépünk van, a 4-es Édes kenyér programon sütöttem. A program jelzi, hogy mikor kell beletenni az összedarabolt gyümölcsöket (kb fél óra múlva).

Alternatív elkészítés

A mazsolát tejbe áztattam kb 1 órával az elkészítés előtt.
Nem saját recept, a neten találtam ☺️
Foszlós kalács (kenyérsütőgépben sütve) Foszlós kalács (kenyérsütőgépben sütve)

Hozzászólások

S
Szanto Jutka
Dátum 2024. March. 02. 12:33
Már másodszorra sütöttem meg a kalácsot,nagyon finom. Én mazsolát és apróra vágott dióval csináltam.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!