Csillag 4
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Foszlós kalács (kenyérsütőgépben sütve)

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Foszlós kalács (kenyérsütőgépben sütve)

2,5 dl tej
5 dkg vaj
2 tojás
50 dkg liszt
8 dkg cukor
1 kávéskanál só
10 dkg mazsola
10 dkg aszalt sárgabarack
10 dkg aszalt szilva
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az alapanyagokat a gyümölcsök kivételével a kenyérsütőgépbe tesszük: alulra kerül a tej, olvasztott vaj, tojás, majd jöhetnek a száraz alapanyagok. Orion sütőgépünk van, a 4-es Édes kenyér programon sütöttem. A program jelzi, hogy mikor kell beletenni az összedarabolt gyümölcsöket (kb fél óra múlva).

Alternatív elkészítés

A mazsolát tejbe áztattam kb 1 órával az elkészítés előtt.
Nem saját recept, a neten találtam ☺️
Foszlós kalács (kenyérsütőgépben sütve) Foszlós kalács (kenyérsütőgépben sütve)

Hozzászólások

S
Szanto Jutka
Dátum 2024. March. 02. 12:33
Már másodszorra sütöttem meg a kalácsot,nagyon finom. Én mazsolát és apróra vágott dióval csináltam.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!