Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Francia diós krémes

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Mézes laphoz:

40 dkg finomliszt
10 dkg porcukor
1 ek. méz
10 dkg vaj
2 db tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna

Diós piskótához:

6 db tojás
15 dkg cukor
3 evőkanál víz
0,5 dl napraforgó olaj
15 dkg rétesliszt
15 dkg dió (darált)

Krémhez:

3 db tojássárgája
10 dkg cukor (kristály)
7 dl tej
12 dkg porcukor
25 dkg margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Mézes lap:
A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
A mézes lap hozzávalóiból közepesen lágy tésztát gyúrunk.
Kétfelé vesszük, és egymás után 2 lapot sütünk egy 30*38 cm-es tepsi hátulján, egyenként 6-7 perc alatt.
Diós piskóta:
A diós piskótához a tojássárgájákat habosra keverjük 10 dkg cukorral, vízzel, olajjal és a dióval.
A fehérjét a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a diós masszát, majd a sütőporral elkevert lisztet.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe (amin a lapokat sütöttük) öntjük a masszát, és 180 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük a piskótát. Tűpróba!
Krém:
A krémhez a tojássárgájákat a 10 dkg kristálycukorral, tejjel és a pudingporral alaposan kikeverjük, majd folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük.
A margarint kikeverjük a 12 dkg porcukorral, s ha kihűlt a krém, összedolgozzuk a kettőt.
Az egyik mézes lapot tálcára tesszük, a krém felét rákenjük, erre jön a diós piskóta, amire a krém másik fele kerül.
Végül a második mézes lappal befedjük. A tetejét porcukorral szórjuk meg.

Tálalás

Érdemes előző nap elkészíteni, mert másnap szebben lehet szeletelni. Ebből a mennyiségből a szeletek nagyságától függően kb. 80 szelet sütemény lett.

Alternatív elkészítés

Az alapreceptet a neten találtam. Az eredeti recept a francia mákos krémes. Mák nem, dió volt otthon, innen kezdve a többi már történt magától. Az én tepsim nagyobb méretű, ezért ahhoz igazítottam a mézes lapok hozzávalóit, illetve a krémben sokalltam a cukor mennyiségét, így azt csökkentettem.
Forrás: receptneked.hu
Francia diós krémes Francia diós krémes Francia diós krémes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!