Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Francia krémes

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Francia krémes

1 l tej
6 db tojás
25 dkg kristálycukor
7 dkg liszt
1 db vanília rúd
0,5 dl tejszín

Tetejére:

fondant (ízlés szerint)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztákat egyenként papírozott tepsire tesszük, s egy villával megszurkáljunk, majd meleg sütőben aranybarnára sütjük.
A krémhez a tej 20%-ával kikeverjük a pudingport, s a többi sűrítőanyaggal pépesre dolgozzuk, a maradék folyadékot felforraljuk a vaníliarúddal.
A forró tejet a pépre öntjük, és víz gőzön besűrítjük, amikor már kezd behúzni a cukor egyharmadát belekeverjük. A tojásfehérjéket elkezdjük verni, hozzáadjuk a cukor felét és tovább verjük, majd a maradék cukor hozzáadásával kemény habot készítünk. Ezzel lazítjuk a tűzről levett sárga krémet.
Majd kemény habbá verjük a tejszínt.
Az összeállításnál magas falú, kapcsos tortaformát célszerű használni, hogy jól megtartsa a még képlékeny állagú krémet.
Az egyik lapot alulra tesszük, eloszlatjuk rajta a krémet, illetve a tejszínhabot, majd a fondanttal lekent második lappal befedjük.
Minimum 1 éjszakán át hűtőben pihentetjük, hogy jól megpuhuljon a leveles tészta!
Francia krémes Francia krémes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!