Francia krémes
Hozzávalók
Francia krémes
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
A krémhez a tej 20%-ával kikeverjük a pudingport, s a többi sűrítőanyaggal pépesre dolgozzuk, a maradék folyadékot felforraljuk a vaníliarúddal.
A forró tejet a pépre öntjük, és víz gőzön besűrítjük, amikor már kezd behúzni a cukor egyharmadát belekeverjük. A tojásfehérjéket elkezdjük verni, hozzáadjuk a cukor felét és tovább verjük, majd a maradék cukor hozzáadásával kemény habot készítünk. Ezzel lazítjuk a tűzről levett sárga krémet.
Majd kemény habbá verjük a tejszínt.
Az összeállításnál magas falú, kapcsos tortaformát célszerű használni, hogy jól megtartsa a még képlékeny állagú krémet.
Az egyik lapot alulra tesszük, eloszlatjuk rajta a krémet, illetve a tejszínhabot, majd a fondanttal lekent második lappal befedjük.
Minimum 1 éjszakán át hűtőben pihentetjük, hogy jól megpuhuljon a leveles tészta!
Francia krémes
Hozzávalók
Francia krémes
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A krémhez a tej 20%-ával kikeverjük a pudingport, s a többi sűrítőanyaggal pépesre dolgozzuk, a maradék folyadékot felforraljuk a vaníliarúddal.
A forró tejet a pépre öntjük, és víz gőzön besűrítjük, amikor már kezd behúzni a cukor egyharmadát belekeverjük. A tojásfehérjéket elkezdjük verni, hozzáadjuk a cukor felét és tovább verjük, majd a maradék cukor hozzáadásával kemény habot készítünk. Ezzel lazítjuk a tűzről levett sárga krémet.
Majd kemény habbá verjük a tejszínt.
Az összeállításnál magas falú, kapcsos tortaformát célszerű használni, hogy jól megtartsa a még képlékeny állagú krémet.
Az egyik lapot alulra tesszük, eloszlatjuk rajta a krémet, illetve a tejszínhabot, majd a fondanttal lekent második lappal befedjük.
Minimum 1 éjszakán át hűtőben pihentetjük, hogy jól megpuhuljon a leveles tészta!
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?