
Francia krémes


Hozzávalók
Francia krémes
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
A krémhez a tej 20%-ával kikeverjük a pudingport, s a többi sűrítőanyaggal pépesre dolgozzuk, a maradék folyadékot felforraljuk a vaníliarúddal.
A forró tejet a pépre öntjük, és víz gőzön besűrítjük, amikor már kezd behúzni a cukor egyharmadát belekeverjük. A tojásfehérjéket elkezdjük verni, hozzáadjuk a cukor felét és tovább verjük, majd a maradék cukor hozzáadásával kemény habot készítünk. Ezzel lazítjuk a tűzről levett sárga krémet.
Majd kemény habbá verjük a tejszínt.
Az összeállításnál magas falú, kapcsos tortaformát célszerű használni, hogy jól megtartsa a még képlékeny állagú krémet.
Az egyik lapot alulra tesszük, eloszlatjuk rajta a krémet, illetve a tejszínhabot, majd a fondanttal lekent második lappal befedjük.
Minimum 1 éjszakán át hűtőben pihentetjük, hogy jól megpuhuljon a leveles tészta!



Francia krémes
Hozzávalók
Francia krémes
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A krémhez a tej 20%-ával kikeverjük a pudingport, s a többi sűrítőanyaggal pépesre dolgozzuk, a maradék folyadékot felforraljuk a vaníliarúddal.
A forró tejet a pépre öntjük, és víz gőzön besűrítjük, amikor már kezd behúzni a cukor egyharmadát belekeverjük. A tojásfehérjéket elkezdjük verni, hozzáadjuk a cukor felét és tovább verjük, majd a maradék cukor hozzáadásával kemény habot készítünk. Ezzel lazítjuk a tűzről levett sárga krémet.
Majd kemény habbá verjük a tejszínt.
Az összeállításnál magas falú, kapcsos tortaformát célszerű használni, hogy jól megtartsa a még képlékeny állagú krémet.
Az egyik lapot alulra tesszük, eloszlatjuk rajta a krémet, illetve a tejszínhabot, majd a fondanttal lekent második lappal befedjük.
Minimum 1 éjszakán át hűtőben pihentetjük, hogy jól megpuhuljon a leveles tészta!


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?