Füge-narancs lekvár
Hozzávalók
Füge-narancs lekvár
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A gyümölcsöket állandóan kevergetve főzzük, ha megpuhultak, hozzáadjuk a citromsavat, addig főzzük, míg nem potyog a fakanálról a végén a nátrium-benzoátot belekeverjük. Az üvegeket papírra tesszük, hogy felvegye a hőt vagy meleg vizes edénybe, mindkét megoldás jó. Merőkanál segítségével először kicsit teszünk az üvegekbe, hogy felvegye a hőt, majd várunk egy picit és teletölthetjük az üvegeket.
Rácsavarjuk a tetejét, majd picit fejtetőre állítjuk, majd száraz dunsztba tesszük őket. 2-3 nap után, ha teljesen kihűlt polcra tehetjük.
Tárolás
Füge-narancs lekvár
Hozzávalók
Füge-narancs lekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A gyümölcsöket állandóan kevergetve főzzük, ha megpuhultak, hozzáadjuk a citromsavat, addig főzzük, míg nem potyog a fakanálról a végén a nátrium-benzoátot belekeverjük. Az üvegeket papírra tesszük, hogy felvegye a hőt vagy meleg vizes edénybe, mindkét megoldás jó. Merőkanál segítségével először kicsit teszünk az üvegekbe, hogy felvegye a hőt, majd várunk egy picit és teletölthetjük az üvegeket.
Rácsavarjuk a tetejét, majd picit fejtetőre állítjuk, majd száraz dunsztba tesszük őket. 2-3 nap után, ha teljesen kihűlt polcra tehetjük.
Tárolás
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?