Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gesztenye rolád

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

6 db tojás
10 dkg cukor
15 dkg liszt

Krémhez:

10 dkg margarin
10 dkg porcukor
4 dl tej
15 dkg gesztenyemassza

Töltelékhez:

35 dkg gesztenyemassza

Tetejére:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Tésztához:
Tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, egyesével a tojássárgáját végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral elkevert közepes tepsibe öntjük, és 180 fokon megsütjük és melegen felcsavarjuk.
Krémhez:
Margarint a porcukorral habosra keverjük, a pudingport tejjel felfőzzük, majd langyosan a krémhez adjuk és a gesztenyemasszát hozzákeverjük. Piskóta lapot kiterítjük, levesszük a sütőpapírt, majd a krémmel egyenletesen megkenjük.
Töltelékhez:
Gesztenyemasszát kisodorjuk a tészta hosszának megfelelően, ráhelyezzük a megkent piskótára és felcsavarjuk. Egy órán keresztül a hűtőbe pihentjük.
Tetejére:
Gőz fölött a csokoládét megmelegítjük, és a piskótát bevonjuk vele.
Gesztenye rolád Gesztenye rolád

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!