
Gesztenye rolád


Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
Tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, egyesével a tojássárgáját végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral elkevert közepes tepsibe öntjük, és 180 fokon megsütjük és melegen felcsavarjuk.
Krémhez:
Margarint a porcukorral habosra keverjük, a pudingport tejjel felfőzzük, majd langyosan a krémhez adjuk és a gesztenyemasszát hozzákeverjük. Piskóta lapot kiterítjük, levesszük a sütőpapírt, majd a krémmel egyenletesen megkenjük.
Töltelékhez:
Gesztenyemasszát kisodorjuk a tészta hosszának megfelelően, ráhelyezzük a megkent piskótára és felcsavarjuk. Egy órán keresztül a hűtőbe pihentjük.
Tetejére:
Gőz fölött a csokoládét megmelegítjük, és a piskótát bevonjuk vele.



Gesztenye rolád
Hozzávalók
Krémhez:
Töltelékhez:
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, egyesével a tojássárgáját végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral elkevert közepes tepsibe öntjük, és 180 fokon megsütjük és melegen felcsavarjuk.
Krémhez:
Margarint a porcukorral habosra keverjük, a pudingport tejjel felfőzzük, majd langyosan a krémhez adjuk és a gesztenyemasszát hozzákeverjük. Piskóta lapot kiterítjük, levesszük a sütőpapírt, majd a krémmel egyenletesen megkenjük.
Töltelékhez:
Gesztenyemasszát kisodorjuk a tészta hosszának megfelelően, ráhelyezzük a megkent piskótára és felcsavarjuk. Egy órán keresztül a hűtőbe pihentjük.
Tetejére:
Gőz fölött a csokoládét megmelegítjük, és a piskótát bevonjuk vele.


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?