Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gesztenyekrém meggyel

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Gesztenyekrém meggyel

1 cs. gesztenyekrém
1 cs. tejszínes puding
5 dkg cukor
2 dl tejszín vagy cukrászhab
3 dl tej
20 dkg meggy

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A meggyet kimagozzuk.

Elkészítés

A pudingot megfőzzük a tejjel és cukorral. Mikor kész levesszük és kevergetve hűtjük, majd kb. 5 perc után hozzáadjuk a zselatint és kihűtjük kevergetés mellett, hogy ne legyen a tetején "bőr". Mikor teljesen kihűlt robotgéppel beledolgozzuk a gesztenyepürét, majd felverjük a habot és ezt is óvatosan hozzádolgozzuk.
Elővesszük a tálakat/poharakat amikbe tálalni szeretnénk. Alulra meggyet szórunk majd krém és megint meggy és krém. A tetejére 2-3 meggyet teszünk díszítésnek.

Tálalás

Kb. 12 adag

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

Lehet más gyümölcsöt is használni, a meggy savanyúsága a krém édességét jól kompenzálja.
Gesztenyekrém meggyel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!