Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gesztenyés-habos szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

5 tojás
4 ek. liszt
5 ek. cukor

Gesztenyés krém:

50 dkg gesztenyemassza
1 ek. rum
2,5 dl hulala tejszín
10-15 dkg porcukor

Tetejére:

2,5 dl hulala tejszín
5 dkg porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Egy 20×30-as tepsit kikenünk és kilisztezünk.

Elkészítés

Megsütjük a kakaós piskótát, kiborítjuk a tepsiből és kihűtjük.
A gesztenyemasszát összetörjük villával, hígítjuk kb. 1/2 dl tejszínnel, hozzákeverjük a rumot, vaníliás cukrot és porcukrot. Alaposan kikeverjük, majd a megmaradt 2 dl tejszínt kemény habbá verjük, és a gesztenyemasszába forgatjuk. A gesztenyekrémet a piskótára kenjük egyenletesen.
A tetejére szánt tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás és porcukorral, majd a krémre kenjük vagy habzsákból csillagcsővel a tetejére nyomjuk. Kevés kakaóporral díszítjük.
Gesztenyés-habos szelet Gesztenyés-habos szelet Gesztenyés-habos szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
51 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!