Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gesztenyés-pudingos pohárdesszert

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

4 adag elkészítéséhez

Krémhez:

500 ml tej
200 ml hideg habtejszín
100 g porcukor

Rétegezéshez:

150 ml hideg presszókávé
2 teáskanál cukor
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
8 db babapiskóta
200 g gyorsfagyasztott, cukrozott gesztenyepüré

Díszítéshez:

200 g fagyasztott, magozott meggy
2 evőkanál cukor
késhegynyi őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A pudingot a csomagoláson található útmutató szerint, cukor hozzáadása nélkül elkészítjük. Folpackkal lefedjük, hagyjuk teljesen kihűlni.
A megadott mennyiségű kávét lefőzzük, még melegen elkeverjük benne a cukrot és a rum aromát, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A fagyasztott meggyet a cukorral és a fahéjjal egy kis lábasban megpároljuk (ha szükséges, adunk hozzá egy kevés vizet). Jól lecsepegtetjük, leitatjuk, hagyjuk teljesen kihűlni.

Elkészítés:

Krém:
A hideg habtejszínt kemény habbá verjük. A kihűlt pudingot konyhai robotgéppel (habverő), a cukor és a tejszínhab 1/3-ának hozzáadásával krémesre keverjük. A többi tejszínhabot óvatosan hozzáforgatjuk. A krémet fej nélküli habzsákba töltjük.

Rétegezés:
4 desszertes poharat előkészítünk. A gesztenyepürét nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A babapiskótákat kettétörjük, mindet megmártjuk a kihűlt, ízesített kávéban. A desszertes pohár aljába 2 darab felezett, megmártott babapiskótát teszünk. A habzsákból rányomjuk a krém 1/8-át, erre ismét 2 darab felezett, megmártott babapiskóta kerül. Megszórjuk kb. 35 g lereszelt gesztenyepürével, majd ismét nyomunk rá 1/8 adag krémet. Hasonlóan elkészítjük a másik 3 poharat is.

Díszítés:
A párolt, kihűlt meggyet a desszertek tetejére halmozzuk, majd körben megszórjuk a maradék lereszelt gesztenyepürével.

Tipp:

Fagyasztott meggy helyett meggybefőttet is használhatunk.
A Gesztenyés-pudingos pohárdesszert ünnepi jellegű pohárkérm, mely friss gesztenyéből vagy mirelit gesztenyepüréből is elkészíthető.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!