Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gesztenyés sütemény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

4 db tojás
4 ek. liszt
4 ek. cukor
fél csomag Dr. Oetker Sütőpor

Krém:

3 dl tej
25 dkg vaj
20 dkg porcukor

Keksztöltelék:

25 dkg gesztenyemassza
5 ek. sárgabarack lekvár
25 dkg babapiskóta
1,5 dl tej
1 dkg rum
5 dkg kristálycukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A szokásos módon készítünk egy kakaós piskótát, s ha kihűlt kettévágjuk.
A pudingot a vaníliás cukorral felfőzzük a tejben.
A vajat és a porcukrot habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a hideg pudingot.
A töltelékhez valókat összekeverjük, a babapiskótákat nagyobb darabokra törjük.
Felhasználásig hűtőben dermesztjük.
Az alsó piskótalapot megkenjük a vanília krémmel, s ráhalmozzuk a gesztenyés tölteléket, erre kerül a maradék krém, végül ráhelyezzük a második lapot (érdemes ezt is megkenni egy kevés vanília krémmel), majd megszórjuk reszelt csokoládéval.
Gesztenyés sütemény Gesztenyés sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
46 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
67 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!