Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gesztenyés szelet

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

6 tojás
6 ek. cukor
6 ek. liszt

Krémhez:

7 dl tej
10 dkg cukor
1 dl tejszín

Töltelékhez:

1.5 kg háztartási keksz
4 ek. baracklekvár
0.25 kg gesztenyemassza
3 dl tej
Rum vagy aroma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát sütünk. Ha kihűlt félbevágjuk. A pudingporból, tejből, cukorból sűrű pudingot főzünk. Ha kihűlt belekeverjük az 1 dl tejszínből vert habot. A töltelékhez a kekszet összetörjük és a többi hozzávalóval alaposan összekeverjük. Kicsit várunk majd összerétegezzük a sütit. Alulra piskóta rá vaníliás krém fele, rá gesztenyés keksz, vaníliás krém másik fele és végül a piskóta.
Gesztenyés szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
83 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!