
Gluténmentes és diabetikus Barbi torta-kislányaim örömére


Hozzávalók
Piskótához:
A krémhez:
Krémbe:
Díszítés:
Elkészítés
Elkészítés
Ha kihűlt kettőbe vagy háromba vágom.
Amíg hűl, elkészítem a krémet.
Elkészítése:
1200 ml tejből kiveszek egy kicsit ezzel összekeverem a pudingport, ehhez keverek még 3 tojássárgáját, majd a tej másik részét felteszem főni. Teszek még bele 250 g növényi margarint és ha forr beleöntöm a simára kevert pudingporos, tojásos tejet, állandó kevergetés mellett addig főzöm kisebb lángon, míg besűrűsödik. Ha elzártam folyékony édesítőt keverek bele, ízlés szerint.
A legalsó tortalapra teszek lecsöpögtetett gyümölcsbefőttet/magozott meggy vagy egzotikus gyümi, barack, ami van otthon és erre öntöm az elkészített krémet. Gyümölcs szezonba lehet idény gyümivel is készíteni, és így kevesebb ch.-ot fog tartalmazni. Fontos hogy mérjük ki a gyümölcsöt, hogy tudjunk vele számolni a végén.
Ha háromba vágtuk, a következő lapot ráteszem, és megismétlem a gyümölcsözést, krémezést. Majd a tetejét is ráteszem.
Ha maradt még krém, azt a pudingformába teszem. Két pudingformát használok, egy nagyobbat és a tetejére egy kicsit, de az első ilyen tortánál, csak a nagyot használtam, és miután beletettem a Barbie babát kentem rá a „szoknyája” felső részét. A krémből még főzők egy adagot, teletöltöm a két pudingformát, és a torta megkenéséhez félreteszem a maradékot. Ehhez a krémhez is a hozzávalókat a fenti alapján készítem el.
Amíg hűl a formákba a krém, marcipánból elkészítem a feliratot/a Szamos marcipántömbök gluténmentesek/ és a díszeket. Aranyos kisvirágokat lehet csinálni. Én fehér marcipántömböt vettem csak, ezt színeztem ételszínezékkel és a közepe a virágocskáknak Dr. Oetker díszítődrazsé volt. Persze utána pár napig még kék és piros volt a kezem, amiért a színezéket gumikesztyű nélkül kevertem bele. Ezt megakadályozni úgy is lehet, hogy eleve színes marcipánformát veszünk, de nekem olcsóbban jött ki így, és a nem szülinapos tesó is élvezte a „gyurmázást”. Franciadrazséval is lehet díszíteni, /az is gluténmentes/ de természetesen a felhasznált anyagokat le kell mérni, és beleszámítani a szénhidrátba.
Az előző torta díszítéséhez, feliratához használtam a marcipánok helyett Dr. Oetker színes dekor tollat és kicsi lila rózsaszín dekor cukorszívecskéket, de azzal vigyázni kell, mert a meleg pudingon szétfolyik. Amúgy a díszítést a fantáziára lehet bízni, és ha nem lisztérzékeny a gyermek, még több a lehetőség.
Teszek még be képet a kisvirágokról. Ez igazából 5 kis golyócska marcipánmassza, amit kör alakba egymás mellé teszek és lelapítok és a közepe a dekor drazsé.
Ha mindezzel megvagyok és kihűlt, összeállt a krém ráteszem a tortaalapra.
Majd rákenem a tortára a maradék krémet.
Majd beleteszem a közepébe a derékig folpackba csomagolt barbibabát.
Nálam kicsit szétvált a krém, mikor bele tettem a barbit, de ezt rendbe lehet hozni egy kis toldással a tetejéből, vagy megmaradt krémmel.Ha marad meg krém ezen kívül is, akkor azt le kell vonni a torta össz. szénhidrátjából, és apuka, tesók még örülnek is ennek.
Tárolás


Gluténmentes és diabetikus Barbi torta-kislányaim örömére
Hozzávalók
Piskótához:
A krémhez:
Krémbe:
Díszítés:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Ha kihűlt kettőbe vagy háromba vágom.
Amíg hűl, elkészítem a krémet.
Elkészítése:
1200 ml tejből kiveszek egy kicsit ezzel összekeverem a pudingport, ehhez keverek még 3 tojássárgáját, majd a tej másik részét felteszem főni. Teszek még bele 250 g növényi margarint és ha forr beleöntöm a simára kevert pudingporos, tojásos tejet, állandó kevergetés mellett addig főzöm kisebb lángon, míg besűrűsödik. Ha elzártam folyékony édesítőt keverek bele, ízlés szerint.
A legalsó tortalapra teszek lecsöpögtetett gyümölcsbefőttet/magozott meggy vagy egzotikus gyümi, barack, ami van otthon és erre öntöm az elkészített krémet. Gyümölcs szezonba lehet idény gyümivel is készíteni, és így kevesebb ch.-ot fog tartalmazni. Fontos hogy mérjük ki a gyümölcsöt, hogy tudjunk vele számolni a végén.
Ha háromba vágtuk, a következő lapot ráteszem, és megismétlem a gyümölcsözést, krémezést. Majd a tetejét is ráteszem.
Ha maradt még krém, azt a pudingformába teszem. Két pudingformát használok, egy nagyobbat és a tetejére egy kicsit, de az első ilyen tortánál, csak a nagyot használtam, és miután beletettem a Barbie babát kentem rá a „szoknyája” felső részét. A krémből még főzők egy adagot, teletöltöm a két pudingformát, és a torta megkenéséhez félreteszem a maradékot. Ehhez a krémhez is a hozzávalókat a fenti alapján készítem el.
Amíg hűl a formákba a krém, marcipánból elkészítem a feliratot/a Szamos marcipántömbök gluténmentesek/ és a díszeket. Aranyos kisvirágokat lehet csinálni. Én fehér marcipántömböt vettem csak, ezt színeztem ételszínezékkel és a közepe a virágocskáknak Dr. Oetker díszítődrazsé volt. Persze utána pár napig még kék és piros volt a kezem, amiért a színezéket gumikesztyű nélkül kevertem bele. Ezt megakadályozni úgy is lehet, hogy eleve színes marcipánformát veszünk, de nekem olcsóbban jött ki így, és a nem szülinapos tesó is élvezte a „gyurmázást”. Franciadrazséval is lehet díszíteni, /az is gluténmentes/ de természetesen a felhasznált anyagokat le kell mérni, és beleszámítani a szénhidrátba.
Az előző torta díszítéséhez, feliratához használtam a marcipánok helyett Dr. Oetker színes dekor tollat és kicsi lila rózsaszín dekor cukorszívecskéket, de azzal vigyázni kell, mert a meleg pudingon szétfolyik. Amúgy a díszítést a fantáziára lehet bízni, és ha nem lisztérzékeny a gyermek, még több a lehetőség.
Teszek még be képet a kisvirágokról. Ez igazából 5 kis golyócska marcipánmassza, amit kör alakba egymás mellé teszek és lelapítok és a közepe a dekor drazsé.
Ha mindezzel megvagyok és kihűlt, összeállt a krém ráteszem a tortaalapra.
Majd rákenem a tortára a maradék krémet.
Majd beleteszem a közepébe a derékig folpackba csomagolt barbibabát.
Nálam kicsit szétvált a krém, mikor bele tettem a barbit, de ezt rendbe lehet hozni egy kis toldással a tetejéből, vagy megmaradt krémmel.Ha marad meg krém ezen kívül is, akkor azt le kell vonni a torta össz. szénhidrátjából, és apuka, tesók még örülnek is ennek.
Tárolás

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?