Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gluténmentes kenyér

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Gluténmentes kenyér

1/2 kg schar mix gluténmentes kenyér por
1/2 l meleg viz
3 dkg élesztő (friss)
csipet só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a 1/2 l vízbe, ha megkelt, akkor a liszthez öntjük, és fakanállal jól kidolgozzuk.
Kenyérformát kiolajozzunk és beleöntjük a kenyértésztát és 1/2 óráig kelesztjük. 200 Celsius fokon 50 percig sütjük.

Tálalás

Fél kiló jön ki belőle. Én le szoktam fagyasztani így tovább eláll. A kislányomnak ízlik.

Alternatív elkészítés

Szezámmaggal.
Gluténmentes kenyér

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!