Gőzölt gyümölcsös kuglóf
Hozzávalók
Gőzölt gyümölcsös kuglóf
Elkészítés
Elkészítés
Egy tálban összekeverjük a lisztet, az élesztőt, a cukrokat, a gyömbért, szegfűszeget, fahéjat, konyakos meggyet és a főzőléből másfél decit.
Az egészet összegyúrjuk, majd hozzáadjuk a gyümölcsöket, a mazsolát, mogyorót és a kandírozott citromhéjat is.
Egy kivajazott formába töltjük, majd forró vízzel teli edénybe állítjuk, és kb. egy órán keresztül gőzöljük. Végül tálra borítjuk, kevés porcukorral meghintjük.
Gőzölt gyümölcsös kuglóf
Hozzávalók
Gőzölt gyümölcsös kuglóf
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Egy tálban összekeverjük a lisztet, az élesztőt, a cukrokat, a gyömbért, szegfűszeget, fahéjat, konyakos meggyet és a főzőléből másfél decit.
Az egészet összegyúrjuk, majd hozzáadjuk a gyümölcsöket, a mazsolát, mogyorót és a kandírozott citromhéjat is.
Egy kivajazott formába töltjük, majd forró vízzel teli edénybe állítjuk, és kb. egy órán keresztül gőzöljük. Végül tálra borítjuk, kevés porcukorral meghintjük.
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?