Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gránátalmás sajttorta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

35 dkg daráltkeksz
3 púpozott ek porcukor
10 dkg olvasztott margarin

Krém:

25 dkg mascarpone
0,5 dl Meggle cukrászhab
1 ek Dr. Oetker Vanília Aroma

Tetejére:

1 dl Meggle cukrászhab
2 db gránátalma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Gyümölcs előkészítése

A gránátalmákat megmossuk, félbevágjuk.

Egy fazékra szűrőt helyezünk és ebben végezzük a mosást, mert a szemek könnyen kipereghetnek és levet ereszthetnek.
A gránátalmát félbevágjuk, és óvatosan kihámozgatjuk a szemeket, majd bő hideg víz alatt megmossuk őket, és lecsepegtetjük.

Tészta elkészítése

Egy nagyobb tálba belehintjük a darált kekszet, kakaóport, porcukrot, és alaposan elkeverjük.
A vajat lágyra melegítjük, a kekszes keverékhez öntjük, és félkemény masszát gyúrunk belőle.

Egy kisebb (kb. 20cm-es) kapcsos tortaforma aljába egyengetjük a masszát, majd körbecsatoljuk.

A krém és hab elkészítése

A cukrászhabot kézi habverő segítségével keményre verjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, vanília aromát, majd egyenként belekanalazva a mascarponet és csomómentesre keverjük.

Ha a massza elkészül, hozzáadjuk a zselatin fixet is, és jól elkeverjük.

A hab elkészítéséhez a cukrászhabot keményre verjük, és a végén elkeverjük a zselatin fixel.

Torta összeállítása

Az elkészült krémet a kekszes alapra kanalazzuk, egyenletesre simítjuk, majd erre jön a felvert cukrászhab, végül beterítjük a tetejét a gránátalma szemekkel.

2-3 órára a hűtőbe tesszük, majd hűtve fogyasszuk.

Alternatív elkészítés

Tipp:

A tortaforma leválasztása előtt vajazókéssel menjünk körbe a tortánk és a forma között, így elkerülhetjük az esetleges repedést.
Gránátalmás sajttorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!