Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Grillázs torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Grillázs torta

1 kerek tortalap
3 dl tej
2 tojássárgája
10 dkg cukor
20 dkg vaj

Grillázshoz:

20 dkg cukor
10 dkg darált dió
fél diógerezdek
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tortalap lehet sima piskóta is, de akár diós is!

Elkészítés

A krémhez a tejet a cukorral felforraljuk, a pudinggal, a tojással csomómentesen elkeverjük, lassú tűzön állandóan kevergetve sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A vajat kihabosítjuk, majd a krémmel kikeverjük.
A grillázshoz a cukrot világosbarnára olvasztjuk. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a darált diót, majd tapadásmentes felületre öntjük. A félig kihűlt grillázst ledaráljuk, egyik felét a krémbe keverjük, a másikkal pedig a tortát díszítjük.

Tálalás

8-10 szeletes kerek tortaformában sütve.

Tárolás

Hűtőben tároljuk.
Grillázs torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
43 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
67 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
56 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!