Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tiramisu gofritorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 5 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 5 szelet elkészítéséhez

Kör alakú gofrisütőhöz:

némi vaj vagy margarin

Tésztához:

150 ml hideg tej
2 darab tojás (M-es)

Tiramisu krémhez:

200 ml hideg habtejszín
250 g mascarpone krémsajt
70 g porcukor

Babapiskótás réteghez:

10 darab babapiskóta
kb. 100-110 ml erős, hideg presszókávé
1 kávéskanál Dr. Oetker Aroma rum
1 teáskanál cukor (ízlés szerint)

Díszítéshez:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A gofrisütőt a legmagasabb fokozatra kapcsoljuk, és hagyjuk felmelegedni. Figyelem: kövessük a gofrisütő használati utasításait!

Elkészítés:

Tészta:
A tasak tartalmát egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tejet és a tojásokat, majd konyhai robotgéppel (habverő) kezdetben alacsony, majd kb. 1 percig a legmagasabb fokozaton keverjük, amíg a tészta sima állagúvá válik. A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes fokozatra, felületét szükség szerint kikenjük kevés vajjal vagy margarinnal. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, adagonként a gofrisütőbe tesszük, evőkanállal egyenletesen elsimítjuk, majd kb. 3 perc alatt aranybarnára sütjük.

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész gofrikat rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Tiramisu krém:
A hideg habtejszínt konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig keverjük. A zselatin fixet állandó keverés mellett hozzáadjuk, és tovább verjük a kívánt állag eléréséig. Végül hozzáadjuk a mascarponét és a porcukrot, és sima krémmé keverjük. A krémet habzsákba töltjük (habzsák helyett fagyasztótasakot is használhatunk, melynek egyik sarkát levágjuk).

Összeállítás:
Egy tetszőleges tányérra vagy tortatálra helyezzük az egyik gofrit, és kisebb halmokban elosztjuk rajta a krém kevéssel több, mint 1/3-át. A babapiskótákat közben keresztben kettévágjuk, és megmártjuk a rumaromával és cukorral ízesített kávéban. A felét kör alakban kirakjuk a krémre. Erre kerül a 2. gofri, a krém újabb kevéssel több, mint 1/3-a és a többi megmártott babapiskóta. A rétegezést a 3. gofrival fejezzük be, melyen apró halmokban elosztjuk a maradék krémet. A gofritortát legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük, tálaláskor a tetejére kakaóport szitálunk.

Tipp:

A kávét amaretto likőrrel is ízesíthetjük.
Habzsák helyett a krémet spatulával is elkenhetjük a gofrikon.
Tiramisu gofritorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!