![Tiramisu gofritorta](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32216/tiramisu-gofritorta-16089.jpg)
Tiramisu gofritorta
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Kör alakú gofrisütőhöz:
Tésztához:
Tiramisu krémhez:
Babapiskótás réteghez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A tasak tartalmát egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tejet és a tojásokat, majd konyhai robotgéppel (habverő) kezdetben alacsony, majd kb. 1 percig a legmagasabb fokozaton keverjük, amíg a tészta sima állagúvá válik. A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes fokozatra, felületét szükség szerint kikenjük kevés vajjal vagy margarinnal. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, adagonként a gofrisütőbe tesszük, evőkanállal egyenletesen elsimítjuk, majd kb. 3 perc alatt aranybarnára sütjük.
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész gofrikat rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tiramisu krém:
A hideg habtejszínt konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig keverjük. A zselatin fixet állandó keverés mellett hozzáadjuk, és tovább verjük a kívánt állag eléréséig. Végül hozzáadjuk a mascarponét és a porcukrot, és sima krémmé keverjük. A krémet habzsákba töltjük (habzsák helyett fagyasztótasakot is használhatunk, melynek egyik sarkát levágjuk).
Összeállítás:
Egy tetszőleges tányérra vagy tortatálra helyezzük az egyik gofrit, és kisebb halmokban elosztjuk rajta a krém kevéssel több, mint 1/3-át. A babapiskótákat közben keresztben kettévágjuk, és megmártjuk a rumaromával és cukorral ízesített kávéban. A felét kör alakban kirakjuk a krémre. Erre kerül a 2. gofri, a krém újabb kevéssel több, mint 1/3-a és a többi megmártott babapiskóta. A rétegezést a 3. gofrival fejezzük be, melyen apró halmokban elosztjuk a maradék krémet. A gofritortát legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük, tálaláskor a tetejére kakaóport szitálunk.
Tipp:
Habzsák helyett a krémet spatulával is elkenhetjük a gofrikon.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tiramisu gofritorta
Hozzávalók
kb. 5 szelet elkészítéséhez
Kör alakú gofrisütőhöz:
Tiramisu krémhez:
Babapiskótás réteghez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A tasak tartalmát egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tejet és a tojásokat, majd konyhai robotgéppel (habverő) kezdetben alacsony, majd kb. 1 percig a legmagasabb fokozaton keverjük, amíg a tészta sima állagúvá válik. A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes fokozatra, felületét szükség szerint kikenjük kevés vajjal vagy margarinnal. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, adagonként a gofrisütőbe tesszük, evőkanállal egyenletesen elsimítjuk, majd kb. 3 perc alatt aranybarnára sütjük.
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész gofrikat rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tiramisu krém:
A hideg habtejszínt konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig keverjük. A zselatin fixet állandó keverés mellett hozzáadjuk, és tovább verjük a kívánt állag eléréséig. Végül hozzáadjuk a mascarponét és a porcukrot, és sima krémmé keverjük. A krémet habzsákba töltjük (habzsák helyett fagyasztótasakot is használhatunk, melynek egyik sarkát levágjuk).
Összeállítás:
Egy tetszőleges tányérra vagy tortatálra helyezzük az egyik gofrit, és kisebb halmokban elosztjuk rajta a krém kevéssel több, mint 1/3-át. A babapiskótákat közben keresztben kettévágjuk, és megmártjuk a rumaromával és cukorral ízesített kávéban. A felét kör alakban kirakjuk a krémre. Erre kerül a 2. gofri, a krém újabb kevéssel több, mint 1/3-a és a többi megmártott babapiskóta. A rétegezést a 3. gofrival fejezzük be, melyen apró halmokban elosztjuk a maradék krémet. A gofritortát legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük, tálaláskor a tetejére kakaóport szitálunk.
Tipp:
Habzsák helyett a krémet spatulával is elkenhetjük a gofrikon.
![Tiramisu gofritorta](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32216/tiramisu-gofritorta-16089.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?