Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tiramisu gofritorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 5 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 5 szelet elkészítéséhez

Kör alakú gofrisütőhöz:

némi vaj vagy margarin

Tésztához:

150 ml hideg tej
2 darab tojás (M-es)

Tiramisu krémhez:

200 ml hideg habtejszín
250 g mascarpone krémsajt
70 g porcukor

Babapiskótás réteghez:

10 darab babapiskóta
kb. 100-110 ml erős, hideg presszókávé
1 kávéskanál Dr. Oetker Aroma rum
1 teáskanál cukor (ízlés szerint)

Díszítéshez:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A gofrisütőt a legmagasabb fokozatra kapcsoljuk, és hagyjuk felmelegedni. Figyelem: kövessük a gofrisütő használati utasításait!

Elkészítés:

Tészta:
A tasak tartalmát egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tejet és a tojásokat, majd konyhai robotgéppel (habverő) kezdetben alacsony, majd kb. 1 percig a legmagasabb fokozaton keverjük, amíg a tészta sima állagúvá válik. A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes fokozatra, felületét szükség szerint kikenjük kevés vajjal vagy margarinnal. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, adagonként a gofrisütőbe tesszük, evőkanállal egyenletesen elsimítjuk, majd kb. 3 perc alatt aranybarnára sütjük.

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész gofrikat rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Tiramisu krém:
A hideg habtejszínt konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig keverjük. A zselatin fixet állandó keverés mellett hozzáadjuk, és tovább verjük a kívánt állag eléréséig. Végül hozzáadjuk a mascarponét és a porcukrot, és sima krémmé keverjük. A krémet habzsákba töltjük (habzsák helyett fagyasztótasakot is használhatunk, melynek egyik sarkát levágjuk).

Összeállítás:
Egy tetszőleges tányérra vagy tortatálra helyezzük az egyik gofrit, és kisebb halmokban elosztjuk rajta a krém kevéssel több, mint 1/3-át. A babapiskótákat közben keresztben kettévágjuk, és megmártjuk a rumaromával és cukorral ízesített kávéban. A felét kör alakban kirakjuk a krémre. Erre kerül a 2. gofri, a krém újabb kevéssel több, mint 1/3-a és a többi megmártott babapiskóta. A rétegezést a 3. gofrival fejezzük be, melyen apró halmokban elosztjuk a maradék krémet. A gofritortát legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük, tálaláskor a tetejére kakaóport szitálunk.

Tipp:

A kávét amaretto likőrrel is ízesíthetjük.
Habzsák helyett a krémet spatulával is elkenhetjük a gofrikon.
Tiramisu gofritorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-06-13
0 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!