Tiramisu gofritorta
Hozzávalók
Kör alakú gofrisütőhöz:
némi vaj vagy margarin
Tésztához:
1 tasak Dr. Oetker Gofri alappor
150 ml hideg tej
2 darab tojás (M-es)
Tiramisu krémhez:
200 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
250 g mascarpone krémsajt
70 g porcukor
Babapiskótás réteghez:
10 darab babapiskóta
kb. 100-110 ml erős, hideg presszókávé
1 kávéskanál Dr. Oetker Aroma rum
1 teáskanál cukor (ízlés szerint)
Díszítéshez:
némi Dr. Oetker Holland kakaó sütéshez
Elkészítés
Előkészítés:
A gofrisütőt a legmagasabb fokozatra kapcsoljuk, és hagyjuk felmelegedni. Figyelem: kövessük a gofrisütő használati utasításait!
Elkészítés:
Tészta:
A tasak tartalmát egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tejet és a tojásokat, majd konyhai robotgéppel (habverő) kezdetben alacsony, majd kb. 1 percig a legmagasabb fokozaton keverjük, amíg a tészta sima állagúvá válik. A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes fokozatra, felületét szükség szerint kikenjük kevés vajjal vagy margarinnal. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, adagonként a gofrisütőbe tesszük, evőkanállal egyenletesen elsimítjuk, majd kb. 3 perc alatt aranybarnára sütjük.
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész gofrikat rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tiramisu krém:
A hideg habtejszínt konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig keverjük. A zselatin fixet állandó keverés mellett hozzáadjuk, és tovább verjük a kívánt állag eléréséig. Végül hozzáadjuk a mascarponét és a porcukrot, és sima krémmé keverjük. A krémet habzsákba töltjük (habzsák helyett fagyasztótasakot is használhatunk, melynek egyik sarkát levágjuk).
Összeállítás:
Egy tetszőleges tányérra vagy tortatálra helyezzük az egyik gofrit, és kisebb halmokban elosztjuk rajta a krém kevéssel több, mint 1/3-át. A babapiskótákat közben keresztben kettévágjuk, és megmártjuk a rumaromával és cukorral ízesített kávéban. A felét kör alakban kirakjuk a krémre. Erre kerül a 2. gofri, a krém újabb kevéssel több, mint 1/3-a és a többi megmártott babapiskóta. A rétegezést a 3. gofrival fejezzük be, melyen apró halmokban elosztjuk a maradék krémet. A gofritortát legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük, tálaláskor a tetejére kakaóport szitálunk.
A tasak tartalmát egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tejet és a tojásokat, majd konyhai robotgéppel (habverő) kezdetben alacsony, majd kb. 1 percig a legmagasabb fokozaton keverjük, amíg a tészta sima állagúvá válik. A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes fokozatra, felületét szükség szerint kikenjük kevés vajjal vagy margarinnal. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, adagonként a gofrisütőbe tesszük, evőkanállal egyenletesen elsimítjuk, majd kb. 3 perc alatt aranybarnára sütjük.
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész gofrikat rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tiramisu krém:
A hideg habtejszínt konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig keverjük. A zselatin fixet állandó keverés mellett hozzáadjuk, és tovább verjük a kívánt állag eléréséig. Végül hozzáadjuk a mascarponét és a porcukrot, és sima krémmé keverjük. A krémet habzsákba töltjük (habzsák helyett fagyasztótasakot is használhatunk, melynek egyik sarkát levágjuk).
Összeállítás:
Egy tetszőleges tányérra vagy tortatálra helyezzük az egyik gofrit, és kisebb halmokban elosztjuk rajta a krém kevéssel több, mint 1/3-át. A babapiskótákat közben keresztben kettévágjuk, és megmártjuk a rumaromával és cukorral ízesített kávéban. A felét kör alakban kirakjuk a krémre. Erre kerül a 2. gofri, a krém újabb kevéssel több, mint 1/3-a és a többi megmártott babapiskóta. A rétegezést a 3. gofrival fejezzük be, melyen apró halmokban elosztjuk a maradék krémet. A gofritortát legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük, tálaláskor a tetejére kakaóport szitálunk.
Tipp:
A kávét amaretto likőrrel is ízesíthetjük.
Habzsák helyett a krémet spatulával is elkenhetjük a gofrikon.
Habzsák helyett a krémet spatulával is elkenhetjük a gofrikon.
Kedvencnek jelölöm
Tiramisu gofritorta
Hozzávalók
kb. 5 szelet elkészítéséhez
Kör alakú gofrisütőhöz:
némi vaj vagy margarin
Tiramisu krémhez:
200 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
250 g mascarpone krémsajt
70 g porcukor
Babapiskótás réteghez:
10 darab babapiskóta
kb. 100-110 ml erős, hideg presszókávé
1 kávéskanál Dr. Oetker Aroma rum
1 teáskanál cukor (ízlés szerint)
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A gofrisütőt a legmagasabb fokozatra kapcsoljuk, és hagyjuk felmelegedni. Figyelem: kövessük a gofrisütő használati utasításait!
Elkészítés:
Tészta:
A tasak tartalmát egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tejet és a tojásokat, majd konyhai robotgéppel (habverő) kezdetben alacsony, majd kb. 1 percig a legmagasabb fokozaton keverjük, amíg a tészta sima állagúvá válik. A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes fokozatra, felületét szükség szerint kikenjük kevés vajjal vagy margarinnal. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, adagonként a gofrisütőbe tesszük, evőkanállal egyenletesen elsimítjuk, majd kb. 3 perc alatt aranybarnára sütjük.
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész gofrikat rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tiramisu krém:
A hideg habtejszínt konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig keverjük. A zselatin fixet állandó keverés mellett hozzáadjuk, és tovább verjük a kívánt állag eléréséig. Végül hozzáadjuk a mascarponét és a porcukrot, és sima krémmé keverjük. A krémet habzsákba töltjük (habzsák helyett fagyasztótasakot is használhatunk, melynek egyik sarkát levágjuk).
Összeállítás:
Egy tetszőleges tányérra vagy tortatálra helyezzük az egyik gofrit, és kisebb halmokban elosztjuk rajta a krém kevéssel több, mint 1/3-át. A babapiskótákat közben keresztben kettévágjuk, és megmártjuk a rumaromával és cukorral ízesített kávéban. A felét kör alakban kirakjuk a krémre. Erre kerül a 2. gofri, a krém újabb kevéssel több, mint 1/3-a és a többi megmártott babapiskóta. A rétegezést a 3. gofrival fejezzük be, melyen apró halmokban elosztjuk a maradék krémet. A gofritortát legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük, tálaláskor a tetejére kakaóport szitálunk.
A tasak tartalmát egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tejet és a tojásokat, majd konyhai robotgéppel (habverő) kezdetben alacsony, majd kb. 1 percig a legmagasabb fokozaton keverjük, amíg a tészta sima állagúvá válik. A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes fokozatra, felületét szükség szerint kikenjük kevés vajjal vagy margarinnal. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, adagonként a gofrisütőbe tesszük, evőkanállal egyenletesen elsimítjuk, majd kb. 3 perc alatt aranybarnára sütjük.
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész gofrikat rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tiramisu krém:
A hideg habtejszínt konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig keverjük. A zselatin fixet állandó keverés mellett hozzáadjuk, és tovább verjük a kívánt állag eléréséig. Végül hozzáadjuk a mascarponét és a porcukrot, és sima krémmé keverjük. A krémet habzsákba töltjük (habzsák helyett fagyasztótasakot is használhatunk, melynek egyik sarkát levágjuk).
Összeállítás:
Egy tetszőleges tányérra vagy tortatálra helyezzük az egyik gofrit, és kisebb halmokban elosztjuk rajta a krém kevéssel több, mint 1/3-át. A babapiskótákat közben keresztben kettévágjuk, és megmártjuk a rumaromával és cukorral ízesített kávéban. A felét kör alakban kirakjuk a krémre. Erre kerül a 2. gofri, a krém újabb kevéssel több, mint 1/3-a és a többi megmártott babapiskóta. A rétegezést a 3. gofrival fejezzük be, melyen apró halmokban elosztjuk a maradék krémet. A gofritortát legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük, tálaláskor a tetejére kakaóport szitálunk.
Tipp:
A kávét amaretto likőrrel is ízesíthetjük.
Habzsák helyett a krémet spatulával is elkenhetjük a gofrikon.
Habzsák helyett a krémet spatulával is elkenhetjük a gofrikon.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?