Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gumiszelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Sárga réteg:

3 egész tojás
1 dl víz
5 evőkanál cukor

Barna réteg:

3 egész tojás
1 dl víz
5 evőkanál cukor

Fehér réteg:

450 g 20%-os tejföl
1 dl víz
5 evőkanál cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A zselatinok feloldása. Ne forrjon a víz, mert akkor elveszti zselésítő hatását, és sose fog megdermedni a sütink.

Elkészítés

A zselatint feloldjuk egyenként 1 dl vízben. Ez kell minden réteghez, így egyszerűbb külön pohárban feloldani mind a hármat, így egész biztosan ugyanannyi jut mindegyikbe.
A tojásokat nem kell szétválasztani, csak jó habosra verni. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és a végén rakjuk bele a zselatint.
Egy vajjal kikent tortaformába öntjük az első réteget és hűtőbe tesszük. Míg elkészül a következő réteg, addig megdermed annyira, hogy ne folyjanak össze a rétegek.
A tetejére tehetünk gyümölcsöt, majd leönthetjük zselatinnal.

Tálalás

Egy 26-os kapcsos tortaformában is elkészíthető, tortának. De akár tepsibe is tehetjük, kockára szeljük.

Tárolás

Hűtőben

Alternatív elkészítés

A tetején a gyümölcsöt el is hagyhatjuk. De gyümölccsel finomabb, bármilyen gyümölcs használható hozzá.
Gumiszelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!