Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyors túrós süti

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Gyors túrós süti

30 dkg liszt
20 dkg vaj
pici só
2 ek. tejföl
50 dkg túró
1 tojássárgája
15 dkg porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztát géppel gyorsan összedolgozzuk, majd 1-2 órát hűtőbe tesszük. Ezután kinyújtjuk 1/2 cm vastagságúra, és nagyobb pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk ki, majd a tölteléket a közepére halmozzuk, és széleit tojással megkenjük, majd felét ráhajtjuk, és villával lenyomkodjuk a szélét, hogy ne nyíljon szét. A töltelékhez a cukrot, tojássárgáját, és vaníliás cukrot a túróval összekeverjük, és az aromával ízesítjük. A túrós sütiket zsírpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 190 fokon 20 perc alatt hőlégkeverékes sütőbe sütjük. Kihűlés után porcukorral megszórva tálaljuk.

Alternatív elkészítés

Egyszerű, finom és nagyon omlós.
Gyors túrós süti Gyors túrós süti

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!