Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyümölcskenyér

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Gyümölcskenyér

100 g vaj
150 g cukor
1 tk. citrom aroma
1 csipet só
2 tojás
250 g liszt
100 ml tejszín
125 g mazsola
125 g arany mazsola
100 g kandírozott citromhéj (apróra vágva)
100 g koktélcseresznye (apróra vágva)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Vajazzunk és lisztezzünk ki egy kb. 25x11 cm-es ládaformát.
A sütőt melegítsük elő 160°C-ra.

Elkészítés

Habosítsuk ki a vajat a cukorral, a vanillincukorral, az aromával és a sóval. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat is.
A lisztet keverjük össze a sütőporral és két részletben forgassuk a vajhoz, a tejszínnel felváltva. Forgassuk a tésztába az aszalt és kandírozott gyümölcsöket is.
Simítsuk a masszát az előkészített formába és tegyük a sütőbe. Süssük kb.75 percig.
Hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd rácsra borítva hűtsük ki teljesen.
Gyümölcskenyér Gyümölcskenyér

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
46 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!