
Gyümölcskenyér


Hozzávalók
Gyümölcskenyér
Elkészítés
Előkészítés
A sütőt melegítsük elő 160°C-ra.
Elkészítés
A lisztet keverjük össze a sütőporral és két részletben forgassuk a vajhoz, a tejszínnel felváltva. Forgassuk a tésztába az aszalt és kandírozott gyümölcsöket is.
Simítsuk a masszát az előkészített formába és tegyük a sütőbe. Süssük kb.75 percig.
Hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd rácsra borítva hűtsük ki teljesen.



Gyümölcskenyér
Hozzávalók
Gyümölcskenyér
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A sütőt melegítsük elő 160°C-ra.
Elkészítés
A lisztet keverjük össze a sütőporral és két részletben forgassuk a vajhoz, a tejszínnel felváltva. Forgassuk a tésztába az aszalt és kandírozott gyümölcsöket is.
Simítsuk a masszát az előkészített formába és tegyük a sütőbe. Süssük kb.75 percig.
Hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd rácsra borítva hűtsük ki teljesen.


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?